banner773

Diyanet, hafız yetiştirmek için bağış talep etti

Dev bütçesine karşın her fırsatta yurttaştan bağış toplayan Diyanet, şimdi de “Bir Hafız Yetiştiriyorum” projesi için aylık 250 TL bağış istedi. Başkan Erbaş ise 7 bin 280 kişinin Diyanet’e katılacağını söyledi.

GÜNDEM 12.02.2022, 12:30 12.02.2022, 12:32
Diyanet, hafız yetiştirmek için bağış talep etti

Dev bütçesine karşın her fırsatta yurttaştan SMS ile bağış toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı bir kez daha yurttaşa el açtı. Diyanet ile işbirliği yapmak amacıyla kurulan Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı, “Diyanet’in Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarının” karşılanması amacıyla, “Bir Hafız Yetiştiriyorum” projesi başlattı. Proje için yurttaşlardan bağış talep edildi.

Birgün'de yer alan habere göre; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) arasında 13 Ocak’ta, “Bir Hafız Yetiştiriyorum Projesi İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında vakfın, “Bir Hafız Yetiştiriyorum” projesinin koordinasyonun sağlanması kararlaştırıldı.

BAĞIŞ TALEBİ

Proje kapsamında Türkiye genelinde hafızlık eğitimi alan öğrencilere aylık 250 TL olmak üzere bir yılda 3 bin TL burs imkanı sağlanacağı bildirildi. Projenin duyurusunu içeren afişler Türkiye’nin dört bir yanına asıldı. MÜSDAV ve Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilecek projenin broşürlerinde, “Siz de bir hafız yetiştirmek istiyor musunuz?” diye sorularak yurttaştan aylık 250 TL bağış talep etti. Proje için belirlenen burs miktarları, MÜSDAV’ın projeye özel hazırladığı sitede duyuruldu. Aylık burs miktarı 250 TL, üç aylık 750 TL, altı aylık burs miktarı da 1500 TL olarak hesaplandı.

Projenin amacı ise “Toplumda milli ve manevi değerlerimizin hayata yansıması için projeler geliştiren vakfımız, bu proje ile öğrencilerde moral ve motivasyonu sağlayacak, hafızlık kurslarının cazibe merkezi olmasına katkı sunacak ve maddi sıkıntı yaşayan öğrencilere ve öğrenci velilerine maddi destek olacaktır” ifadeleriyle açıklandı. Öte yandan 2021 yılı verilerine göre, Diyanet’e bağlı hafızlık eğitimi veren bin 570 Kuran kursu bulunuyor. 78 bin 455 öğrencinin eğitim gördüğü kurslarda 6 bin 867 öğretici görev yapıyor.

ÖĞRETMENE YOK İMAMA VAR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı bir televizyon programında 7 bin 800 yeni atama yapılacağını açıkladı. Yakın zamanda 100 bini aşkın öğretmen açığına rağmen sadece 15 bin atama gerçekleşirken Erbaş’ın açıklamalarına göre 10 bin imam açığının yarısından fazlası kapanacak. Ülke genelinde 10 bin imama ihtiyaç duyulduğunu belirten Erbaş, şunları söyledi: "7 bin 800 atama yapacağız. Bunlardan 5 bin 600’ü imam, 1500’i Kuran kursu öğretmeni, 700’ü müezzin. Atamaları Ramazan ayına yetiştireceğiz inşallah. İmamı olmayan 10 bin camimiz var, 2 bine kadar müezzine ihtiyaç var. 10 bin de Kuran kursu öğretmenine ihtiyacımız var. Adaylarımızın her an hazır olmalarını tavsiye ederim."

***

Kadınlar Diyanet önünde eylemde

Kadın Savunması, Ankara’da Türkiye Diyanet Vakfı ve Ankara Müftülüğü önünde yaptı. Kadınlar, Diyanet’in yakın zamanda yaptığı çocukların evlenebileceğine dair açıklamalarını, LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemlerini, boşanmayı zorlaştıran Aile Danışma Merkezleri’ni kurmasını, sanatçıları hedef gösteren açıklamalarını hatırlattı. Diyanet’in 16,1 milyar TL’lik bütçesini anımsatan kadınlar, "7 bakanlıktan, 26 daireden, üniversiteler başta olmak üzere 200’den fazla özel bütçeli idareden daha fazla bütçesi var" dedi. Açıklamada kadına yönelik şiddetin kaynaklarından birinin de Diyanet olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)