DIŞ İŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'DAN AKINCI AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Türkiye ile ilgili ifadelerine yanıt verdi. Çavuşoğlu, "KKTC'ye dürüst olmayan siyasetçi yakışmıyor. Böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle hiçbir yerde çalışmadım" dedi.

GÜNDEM 10.02.2020, 13:29
DIŞ İŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'DAN AKINCI AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dün yaptığı, “Federal çözüm sağlanmazsa adadaki bölünmüşlük kalıcı olabilir. İlk defa söylemediğim bu sözlerimin arkasındayım. Çünkü Kıbrıs Türk halkının gerçek duygu ve düşüncesi budur. “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır’ siyaseti 1950’lerin sloganıdır” açıklamalarına yanıt verdi.
Çavuşoğlu, “Seçim zamanında Sayın Akıncı, Türkiye’yi malzeme yapıyor. Malzeme yaparak Türkiye’ye saldırmaya çalışılıyor. Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle ne Kıbrıs’ta ne hiçbir yerde çalışmadım. Kıbrıs’a dürüst olmayan siyasetçi yakışmıyor” dedi. 

Yorumlar (0)