Dilipak'tan skandal 10 Kasım yazısı!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün yazısında Atatürk'ü anma törenlerini eleştirdi. “Yine bir 10 Kasım. Yine türbe ziyareti. Yine türbe yapmak yasak. “Yeni Normal” dönemde “Yeni Kemalizm” bakalım nasıl olacak! diyen Dilipak, Mustafa Kemal'in kimileri için "seküler bir peygamber" ve "ilahların eşi" olarak görüldüğünü öne sürdü.

GÜNDEM 10.11.2020, 14:51 10.11.2020, 14:56
Dilipak'tan skandal 10 Kasım yazısı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın muzaffer komutanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 82. yıldönümünde banisi olduğu ülkede sağladığı bütün imkan ve özgürlüklerden yararlanan basının bir kısmı tarafından yine anılmadı.

Türkiye, Yeni Akit, Milli Gazete, Milat, Diriliş Postası gibi gazeteler, bugünkü birinci sayfalarında Atatürk’ü anmamayı tercih ederken, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Anıtkabir’i “türbe”, laikliği “dine karşı din” olarak tanımladı.

Dilipak, “Yine bir 10 Kasım. Yine türbe ziyareti. Yine türbe yapmak yasak. “Yeni Normal” dönemde “Yeni Kemalizm” bakalım nasıl olacak! Ulus devletlerin sonu ve tabii uluslararası düzenin de. Her 23 Nisan, her 29 Ekim, her 19 Mayıs, her 10 Kasım, aynı nakarat: Ah Atatürk ah! Sen olmasaydın, açtığın yolda, gösterdiğin yönde.. Birileri için Laiklik, “dine karşı bir din” gibi sanki. Ve onların sesi daha çok çıkıyor.  Kemalizm kimine göre bir din, Mustafa Kemal, Seküler bir peygamber ya da “İlahların bir eşi’…” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)