Di kültürü öğretmeninin skandal sorusuna MEB'den Soruşturma!

Adana Valiliği, Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi'ndeki ortak sınavda bir öğrenci profiline müfredat dışında hakaret içeren soru ve cevap şıkları hazırladığı iddia edilen ve ismi açıklanmayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GÜNDEM 10.01.2020, 21:45
Di kültürü öğretmeninin skandal sorusuna MEB'den Soruşturma!

Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde görevli, ismi açıklanmayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin ortak sınavda hazırladığı, hakaret içeren “Melahat” sorusu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bir öğrenci tarafından görüntülendiği düşünülen sınav kağıdı, sosyal medyada binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine kamuoyu gündemine yansıyan, Adana Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi'ndeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ortak sınav sorusunu hazırlayan öğretmen hakkında, Maarif Müfettişi görevlendirilerek inceleme/soruşturma başlatılmıştır

Adana Valiliği de, ortak sınavda müfredat dışında hakaret içeren soru hazırladığı iddia edilen öğretmen hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Serbest kalan cinsel taciz şüphelisi öğretmen şikayetler artınca tutuklandıSerbest kalan cinsel taciz şüphelisi öğretmen şikayetler artınca tutuklandı

Skandal soruda şu ifadeler kullanıldı:

* ‘Okullarda öğretilen her şey hayatın bir yerinde mutlaka insanın karşısına çıkıyor, bu ne işime yarayacak, şu ne işime yarayacak diyen tipler de hayatla ilgili en ufak bir problemde çözümü düşünecek esneklikte beyin yapıları olmadığından apışıp kalıyorlar.

* Okul, eğitim elbette her şey değildir ama çok şeydir. Özellikle sosyal bilimler alanında öğrenilenler zamanla yaşamın bizzat içinde ortaya çıkıp hayat kurtarmaktadır.’

* Kendini, ailesini, toplumunu aşağılayan ama batı hayranlığı tavan yapmış 12’nci sınıf eşit ağırlıkta okuyan ‘Melahat kızımız’, ‘Hocam din dersinde bu kadar şeyi öğrenmek zorunda mıyım?’ diye bir cümle kurabiliyor. Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır? 

Yorumlar (0)