Deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan İzmir'de tsunami de olduğunu söyledi

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara'da hissedildi. Buca ve Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar olduğu öğrenildi. İlk sarsıntıdan kısa bir süre sonda 4.2 şiddetinde artçı deprem meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "20'ye yakın binada yıkım ihbarı var." dedi.

GÜNDEM 30.10.2020, 15:57 30.10.2020, 16:01
Deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan İzmir'de tsunami de olduğunu söyledi

AFAD’dan yapılan açıklamada “Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinde saat 14.51’de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Depremin yerin 16.5 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenildi. Kandilli Rasathanesi’ne depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı. ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 7.0.

Aydın, Muğla olmak üzere Ege bölgesinde de şiddetli bir deprem oldu. Deprem Bursa'da da şiddetli şekilde hissedildi. Antalya'nın da kısa süreli sallandığı öğrenildi. Depremin en fazla hissedildiği yerleden biri de İstanbul oldu. Depremi hisseden yurttaşlar, 'beşik gibi sallandık, çok korktuk' değerlendirmesinde bulundu.

Tunç Soyer "Özellikle Bayraklı'da bina yıkımları var, can kayıpları olabilir. 20'ye yakın bina yıkıldığı ihbarı aldık," ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamayı yaptı:

Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi

Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir

Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir

Geçmiş olsun

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ”Şu an hasar gören binalarımız çöken binalarımızdan söz ediliyor. Çok sayıda hasarlı binamız var. 10’a yakın ihbarını aldığımız binamız var. Birçok binamızda çatlama hasar var” ifadelerini kullandı.

AFAD: BİNALARA GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir” uyarısında bulundu.

TAM YERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Bir hafta önce depremin tam yerini söylemişti... Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir'deki deprem sonrası açıklama geldi.

"DEPREMİN OLACAĞINI ÜÇ AYDIR SÖYLÜYORDUM"

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, BirGün'e depremin ardından açıklamalarda bulundu. Ercan, şunları söyledi: "Deprem tam da bir hafta önce dediğim yerde oldu. Depremin olacağını üç aydır söylüyordum. Aydın’dan gelen kırıkla Seferihisar’dan gelen kırığın arasında her an deprem olabilir demiştim ve maalesef oldu. Bu depremle eşik değer aşılmıştır. İzmir ve Aydın illerinde özellikle Rum evlerinde yıkılmalar bekliyorum bunun dışında da bazı evlerde yıkılmalar olabilir. En fazla Sisam Adası’nda ve diğer Ege Adalarında yıkım bekliyorum. Bunun dışında yine depremler olacaktır bunlar, çok yıkıcı olmayacaktır ve hasar görmüş evler bu depremlerle yıkılacaktır. En fazla sarsıntı Seferihisar, Urla, Kuşadası, Bornova, Göztepe, Bostanlı ve Mavişehir’de görülmüştür. Özellikle bu saydığım yerlerde oturanlar bu gece evlerine girmesinler. Çok şükür ki deprem bu saatte oldu. Deprem akşam saatlerinde olsaydı etkisi daha fazla olacaktı."

TSUNAMİ OLDU

Deprem uzamanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan İzmir'de tsunami de olduğunu söyledi.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

İzmir’de meydana gelen #deprem'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. 

Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik.

İLK AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır" açıklamasını yaptı.

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" dedi.

Depremin hissedildiği İzmir'de bazı binalarda hasar meydana geldi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ''İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir'' dedi..

Deprem nedeniyle İzmir Bornova'da, Bayraklı'da yıkılan binalar var.

Yorumlar (0)