Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın:Esad ile doğrudan görüşme yok!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Barış Planı Harekatı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile doğrudan bir görüşme gerçekleştirmediklerini ifade eden Kalın, önemli bir gelişme olduğunda Rus ve İranlı yetkililer üzerinden iletişim sağladıklarını belirtti.

GÜNDEM 16.10.2019, 21:47
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın:Esad ile doğrudan görüşme yok!


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.


İbrahim Kalın'ın açıklamasından ilgili bölüm şu şekilde:


"Bunun karşısında duranlar yıllardır PKK terör örgütünü ve onun Suriye uzantılarını destekleyen, finansal olarak besleyen çevrelerdir. PKK uluslararası güçlerin kullandığı bir maşadır. DEAŞ'la mücadele bahanesiyle bu örgütün desteklenmesi, palazlanması son dönem skandallarından birisidir. Şu anda gürültü kopanlar Barış Pınarı Harekatı'nı lekelemeye çalışanlar aslında Suriye'de piyonları mevzi kaybettikleri için bu kadar sinirli, öfkeli ve panik halindeler. PKK'nın kaybetmesini adeta Kürtlerin kaybetmesi gibi yansıtmaya çalışıyorlar. Terör örgütü kendi örgüt gündemini Kürt kardeşlerimizin meselesi gibi dayatmaktadır. Kürt kardeşlerimizi bu terör örgütünü net şekilde ayrıştırdığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum."


Bizim Esed rejimiyle resmi olarak görüşme temasımız yok. Bir mesaj iletmemiz gerektiğinde, özellikle askerlerimizin can güvenliği söz konusu olduğunda bunu Ruslar ve İranlılar üzerinden iletiyoruz. Esad konusunda pozisyonumuz bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımız da pek çok vesile ile ifade etmiştir. Bu konuda bir değişiklik yok. ABD'li O'Brein ile görüşmemiz oldu. 6 Ekim akşamı sayın Cumhurbaşkanımız sayın Trump'la yaptığı telefon görüşmesinde açıkça bugüne kadar güvenli bölge konusunda birçok görüşme yapmamıza rağmen sonuç alınmadığını, oyalama taktiğinin devam ettiğini ifade ettiler. Ondan sonra da 9 Ekim'de harekat başladı. Biz bu görüşlerimizi Amerikalı muhataplarımıza açık şekilde ifade ettik. Obama döneminden kalma yanlış politikanın Trump döneminde devam edilmesinin yanlış olduğunu ifade ettik.

Yorumlar (0)