Cübbeli Ahmet’ten çok konuşulacak ‘Atatürk’ yorumu

‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, HaberTürk yayınında yaptığı açıklamalar sonrası sosyal medyada gündem oldu. Ünlü, “Mustafa Kemal Atatürk bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz, konuşmak caiz değil” dedi.

GÜNDEM 11.10.2020, 20:41
Cübbeli Ahmet’ten çok konuşulacak ‘Atatürk’ yorumu

‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, HaberTürk yayınında yaptığı açıklamalar sonrası sosyal medyada gündem oldu

Tele1'de yer alan habere göre; Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen’in “Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet konusunda düşünceleriniz nedir?” sorusuna Ünlü, “Mustafa Kemal Atatürk bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz, konuşmak caiz değil. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir. Cumhuriyet bizim son olarak kurulmuş devletimizdir. Bu devlete vergi vermek görevimiz, askere gitmek görevimiz, bu devlete bağlıyız.

Biz bu devlet olmasa Suriye’den de Yemen’den de beter oluruz. Ne namaz kalır, ne abdest kalır, ne namus kalır, ne ırz kalır. Devletin mutlaka yaşaması lazımdır. Bunun için de kimsenin gözünün yaşlına bakılmaması lazımdır” şeklinde yanıt verdi.

Ünlü’nün bu sözlerinin yer aldığı video, sosyal medyada gündem oldu.

Yorumlar (0)