Coşkun Sabah'a tepki dinmiyor! Ünlü avukattan flaş suç duyurusu!

Coşkun Sabah'ın 19 Aralık'ta Posta gazetesine verdiği röportajda sarf ettiği sözler nedeniyle CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 21.12.2020, 12:47 21.12.2020, 12:54
Coşkun Sabah'a tepki dinmiyor! Ünlü avukattan flaş suç duyurusu!

Suç duyurusunda, "Şüpheli manipülatif bir dil kullanarak, soyut saygısızlığın ötesinde kin ve nefret duyguları ile düşmanca sözler sarf ederek kasıtlı olarak halkın bir kesimini hedef göstermiş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiştir." denildi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu, Coşkun Sabah'ın 19 Aralık'ta Posta gazetesine verdiği röportajda sarf ettiği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. 

Posta gazetesi Coşkun Sabah'ın kızı Roza Sabah'ın sosyal medyada yer alan bikinili paylaşımları hakkında; ‘Mesela, bikini giydi diye kızınızla bir ay küs kalmışsınız....' şeklindeki soru üzerine Coşkun Sabah şu yanıtı vermişti:

‘O olayın evveliyatı var.Benim kızım da babası gibi saftiriğin teki. Instagram'ına koymuş bikinili fotoğraflarını.Haber siteleri de girmişler sayfasına tüm fotoğrafları yayınlamışlar. Fotoğraflar elden ele dolaştı. Bu hoş bir şey mi? Burası Türkiye! Türkiye nüfusunun yüzde kaçı türbanlı biliyor musunuz? Kimse kimseyi yargılamasın. Gelenek, göreneklerim var benim. Ben bir kez Diyarbakırlıyım. Batılılara da saygı duyuyorum. İzmirli, Aydınlı, Manisalı bunun üstünde düşünmeyebilir ama bir Urfalı, Diyarbakırlı, Antepli bunun üstüne düşer. İnsanlar gelenek görenekleriyle yaşarlar. Olur mu öyle şey? Bize ters bu. Siz normal buluyor musunuz bunu?’

Bu sözlerin ardından CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Taner Kazanoğlu harekete geçti ve suç duyurusunda bulundu.

"İZMİR, AYDIN, MANİSA İLLERİMİZİN İSİMLERİNİ BELİRTİP, BU İLLERDE YAŞAYAN VATANDAŞLARI AÇIK AÇIK, 'NAMUSLU' OLMAMAKLA İTHAM ETMİŞTİR"

Suç duyurusunda Coşkun Sabah'ın, halkı birbirine kırdıracak derecede büyük bir provakasyona bilerek ve isteyerek imza attığı ve Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlediği iddia edilerek, "Şüpheli, söz konusu beyanları ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ırkçılık hatta bölücülüğe varan bir ayrım yaparak, kendisinin gelenek ve göreneklerini olduğunu beyan ettikten sonra İzmir, Aydın, Manisa illerimizin ismini özellikle belirtip, bu illerde yaşayan vatandaşları açık açık ‘namuslu’ olmamakla itham etmiştir.
Şüphelinin bu eylemi çok açık şekilde ülkenin huzur ve sükûnu ile kamu barışını bozmayı hedef alan topluma kin ve nifak sokmayı amaçlayan söylemlerdir. Şüpheli manipülatif bir dil kullanarak, soyut saygısızlığın ötesinde kin ve nefret duyguları ile düşmanca sözler sarfederek kasıtlı olarak halkın bir kesimini hedef göstermiş, halkı kin ve düşmanlığıa tahrik ve aşağılama suçunu işlemiştir." denildi.

Suç duyurusunun devamında şu ifadeler yer aldı:

Bilindiği üzere; Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunun maddi unsuru, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek, halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak veya halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılamaktır. 
Şüphelinin bu sözleri o denli tehlikelidir ki; bu ifadelerde yer alan “tahrik” unsuru halkın bir kesimine karşı düşmanca tavırlar gösterilmesini sağlamaya veya bu tür tavırları pekiştirmeye de son derece elverişlidir. 
Şüphelinin söz konusu röportajı sırasında kullandığı kamu barışını zedeleyen bu pervasız dil ve suç teşkil eden ifadeleri kamu vicdanını yaralamış ve kamuoyunda da  büyük tepki görmüştür. Kaldı ki, tüm bu suçlar; sadece İzmir, Manisa, Aydın halkına karşı değil; tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve özellikle kadınlara karşı işlenmiştir.

"KARINI ALDATIRKEN DİYARBAKIR AKLINA GELMİYOR DA, KIZLARIN HOVARDALIK YAPARKEN Mİ AKLINA GELİYOR?"

Suç duyurusunda CHP Genel Başkan Başdanışmanı, Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan'ın yazısına atıf yapılarak, ilgili yazının şu kısmı yer aldı:

Hem cahil...Hem de ülkenin ekmeğini yiyerek,
Bölücülüğün daniskasını yapan bölgeciler de var...!
Densizin biri,Ben Diyarbakır’da doğdum diyor...
Diyarbakır’ın ülkeye kazandırdığı değerleri bilmediği gibi,
Araştırıp,Öğrenip ders bile çıkarmamış....
Sanatçıyım diye gezinen bu densizin kızının “ bikinili fotoğrafları “ piyasada dolaşıyor...
Coşkun Sabah denilen sanatçı müsveddesi,
Haddi olmadan, İZMİR ile DİYARBAKIR kıyaslaması yapıyor...
…..
“Ben kızımın resimlerini,
Kimseye izletmem!...
Çünkü ben,
İZMİR’DE doğmadım,
DİYARBAKIR’DA doğdum “ diyor...!
Senin haddine mi İZMİR’DE yaşayanları NAMUSSUZ demeye getirmeye?!...
Senin, İki kızına gücün yetmiyorsa,
İZMİR’LİNİN SUÇU NE?
Karını aldatırken,
Doğduğun yer Diyarbakır aklına gelmiyor da,
Kızların hovardalık yaparken mi aklına geliyor ?!.....

Yorumlar (0)