'Çocuklarım aç' diyen yurttaşa ‘Geber’ diyen bürokrat yaşlılara da ‘ısınamamış’

Yurttaşa “Geber” diyen İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, AKP’nin ‘imam hatipli’ bürokrat kadrosunda yer alıyor. Noğay’ın 2003’te görev yaptığı huzurevinden ayrılırken de “Yaşlılara pek ısınamadım” dediği ortaya çıktı

GÜNDEM 10.04.2020, 15:35
'Çocuklarım aç' diyen yurttaşa ‘Geber’ diyen bürokrat yaşlılara da ‘ısınamamış’

İktidarın, ‘gözbebeği’ konumunda olan imam hatip liselerinden mezun olanlar çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun üst pozisyonlarına yerleştirildi.

Malatya İmam Hatip Lisesi mezunu İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, iktidarın ‘imam hatipli’ bürokrat kadrosunda yer alıyor. ‘Evde kal’ çağrılarına, “Çocuklarımız aç, evde nasıl kalalım?” yanıtını veren yurttaşa, “Geber” diyen Noğay’ın bu ilk skandalı değil. 

Tepkiler üzerine görevden alınan Noğay, Semiha Şakir Huzurevi’ndeki görevinden ayrılırken de rahatsız edici bir açıklama yaptı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, huzurevinden Eyüp Çocuk Yuvası’na atanmasıyla ilgili konuşan Noğay, “Kısmet burasıymış. Yaşlılara pek ısınamadım. Çocukları çok severim. Yaşlılar sonuçlanan bir şey. Ama çocuğun geleceği var" ifadelerini kullandı.

KADINLAR DA HEDEFİNDE

Noğay'ın daha önce de CHP ve kadınlarla ilgili tepki çeken paylaşımlarda bulunduğu belirlendi.

CHP için "Tam olarak görevleri vatana ihanettir" ifadelerini kullanan Noğay, kadınlar için ise "Kadın özgür olduğunda değil aile olduğunda mutludur" paylaşımında bulundu.

AKP’nin 18 yıllık iktidarında hemen her alanda ciddi bir kadrolaşmaya gittiğini ifade eden CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şöyle dedi:

“Bu kadrolaşma her alanda gözümüze sokuldu. Kadrolaşma nedeniyle devletin belkemiği hasar gördü. En acı örneği ise 15 Temmuz’da yaşandı. Liyakatsizliğin ve kadrolaşmanın sonucunu vatandaşlarımız ağır şekilde yaşadı.”

IRKÇI ZİHNİYETTEN UZAK OLUNMALI

48 Roman sivil toplum kuruluşu, Noğay’ın “Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım” diyen yurttaşa “Geber” demesine sert tepki gösterdi. Nail Noğay’ın hakaret ettiği anneden özür dilemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Görevini kötüye kullanması ve nefret dolu üslubu kabul edilemez” denildi. Roman Strateji Eylem Planı ivedilikle hayata geçirilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, “Bu eylem planını uygulaması gerekenlerin de ayrımcı bakış açısından ve ırkçı zihniyetten uzak olması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)