banner773

Çocukları için AK Parti önünde oturma eylemi başlattılar

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okullarda çocukları öğrenci olan anneler AK Parti İstanbul İl Binası önünde oturma eylemi başlattı. Anneler, yetkililerle görüşene kadar eylemlerine devam edeceklerini ancak polislerin kendilerine oturma ve açıklama yapmalarına izin vermediklerini söyledi.

GÜNDEM 16.09.2019, 11:55
Çocukları için AK Parti önünde oturma eylemi başlattılar

Gazete Duvar'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri okul öğrencilerinin anneleri AK Parti İstanbul il binası önünde oturma eylemine başladı. Polislerin eylemi engellemeye çalıştığını ancak bina önünden ayrılmayacaklarını söyleyen Ayten Güleşçi, “Diyarbakır’daki annelerin çocuklarını PKK almış. Bizim çocuklarımızı devlet aldı. Biz de anneyiz” diyerek yetkililerin seslerini duymasını istedi.

‘YETKİLİLER GELENE KADAR OTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Bugün sabah saatlerinde 15 kişilik bir grup AK Parti İstanbul il binası önünde bir araya geldi. Çocukları 4 yıldır tutuklu yargılanan anneler AK Parti bir yetkiliden yanıt alana kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi. Bina önünde oturan annelerden Ayten Güleşçi, şu an basın açıklaması yapmalarına izin verilmediğini söyleyerek taleplerini şöyle açıkladı: “Bugün itibarıyla AK Parti İstanbul il binası önünde oturma eylemine başladık. Fakat bize müdahale ediliyor. Basın açıklaması yapmamız engellendi. Biz hakkımızı, özgürlüğümüzü istiyoruz. Karşımızda bir yetkili istiyoruz. Bizim tek talebimiz çocuklarımızın artık özgür bırakılması. Sesimiz duyulsun. Yetkililer gelene kadar burada oturmaya niyetliyiz.”

‘BİZ DE ANNEYİZ…’

Hava Harp Okulu öğrencisiyken tutuklanan oğlu için oturma eylemine başladığını annelerden Fatma Oka ise şunları söyledi: “Biz çocuklarımızın hakkını istiyoruz. Bir yetkili çıkıp bize cevap versin. Biz çocuğumuzu devlete verdik. Devletten beklediğimiz için bunu yapıyoruz. Her yere gittik ama sonuç alamadık. Polisler bize engel olmaya çalışıyor ama biz durumu anlattık. Diyarbakır’daki annelerin çocuklarını PKK almış bizim çocuklarımızı devlet aldı. Biz de anneyiz.”

Kaynak:Duvar

Yorumlar (0)