Çocuk istismarından tutuklanan erkek 3 ay sonra serbest bırakıldı

Aydın'da çocuk istismarından tutuklanan 25 yaşındaki K.D., tutuklanmasının üstünden yalnızca 3 ay geçmesine rağmen salıverildi.

GÜNDEM 28.09.2020, 19:22
Çocuk istismarından tutuklanan erkek 3 ay sonra serbest bırakıldı

Aydın’da ‘'çocuğun cinsel istismarı'’ suçundan tutuklanan K.D. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İstismar edilen çocuğun babası karara tepki göstererek, “Ekonomik durumum müsait olmadığı için avukat tutamadım. Avukatım olamadığı için de derdimizi anlatamadık” dedi.

Bozdoğan ilçesine bağlı Başalan Mahallesi’nde yaşanan çocuk istismarına ilişkin açılan davada ara karar verildi.

14 yaşındaki N.Ö.’nün ailesi kızlarının 25 yaşındaki K.D. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Nazilli'de gözaltına alınan K.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Haziran ayının ortasında tutuklanan istismarcı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

'EKONOMİK DURUMUMUZDAN DOLAYI AVUKAT TUTAMADIK'

'‘Çocuğun cinsel istismarı’' suçundan 4 ay önce tutuklanan K.D., Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada suçlamaları reddetti. İfadeleri dinleyip dosyaları inceleyen mahkeme K.D.’nin adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verdi.

Cinsel istismara maruz bırakılan N.Ö.’nün babası H.Ö. ise “Ekonomik durumum müsait olmadığı için avukat tutamadım. Avukatım olamadığı için de derdimizi anlatamadık. Zanlının adli kontrol şartı ile salıverilmesi bizi üzdü” şeklinde konuştu. (İHA)

Yorumlar (0)