CHP'li Zeynep Altıok vakıf ve dernek yurtlarını mercek altına aldı

Altıok, “Aladağ’da yaşamını yitiren öğrencilerin tamamı 5 ile 8. sınıf arasında okuyan ortaokul öğrencileridir ve o yurtta barınmaları yasaktır. Burada ihmalden de öte öncelikle suç vardır, kamu otoritesi açısından da suçluyu kayırma söz konusudur.” dedi.

GÜNDEM 01.12.2016, 13:41 01.12.2016, 13:41
CHP'li Zeynep Altıok vakıf ve dernek yurtlarını mercek altına aldı

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Adana Aladağ’da yaşanan yurt faciasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Altıok vakıf ve dernek yurtlarını mercek altına aldı. 

 

Önergesinde “4+4+4 düzenlemesiyle birlikte tarikat/cemaat yurtlarında, yasadışı evlerinde karşılaştığımız taciz, tecavüz, istismar vakalarının son örneği küçücük evlatlarımızı yitirdiğimiz büyük bir yangın felaketi olmuştur.” ifadelerini kullanan Altıok, “Aladağ’da yaşamını yitiren öğrencilerin tamamı 5 ile 8. sınıf arasında okuyan ortaokul öğrencileridir ve o yurtta barınmaları yasaktır. Burada ihmalden de öte öncelikle suç vardır, kamu otoritesi açısından da suçluyu kayırma söz konusudur.” dedi. 

 

İşte CHP’li Altıok’un Milli Eğitim Bakanı’na yönelttiği soruların bazıları:

 

  1. Yurt denetlendiğinde ortaokul öğrencilerinin orada barındığı tespit edilmiş midir? 
  2. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 1 km uzağında yer alan bu yurtta öğrencilerin yasadışı bir biçimde barınmasına Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri neden müdahale etmemiştir?
  3. Yetkililer hakkında “suçluyu kayırma” isnatıyla suç duyurusunda bulunulmuş mudur?
  4. Bu yurdun bağlı bulunduğu derneğin tüm Türkiye’deki yurt sayısı ve barınan öğrencisi sayısı kaçtır? 
  5. Türkiye’de köylerden gelip merkezlerde barınmaya ihtiyaç duyan öğrenci sayısı kaçtır? Milli Eğitim Bakanlığı bu barınma ihtiyacının ne kadarını karşılamaktadır?
  6. Türkiye’de vakıf ve derneklere ait özel yurt sayısı kaçtır? Bu vakıf ve derneklerin isimleri ve kendilerine bağlı olan yurtların isimleri nelerdir? Liste halinde bu bilgiyi paylaşır mısınız? Bu yurtlarda kaç öğrenci barınmaktadır?

Yorumlar (0)