CHP'li Zeynep Altıok: Kadınlar olarak cumhuriyete daha sıkı sarılacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının 82. yıldönümünde İzmir’de bir dizi etkinliğe katıldı.

GÜNDEM 05.12.2016, 17:34 05.12.2016, 17:34
CHP'li Zeynep Altıok: Kadınlar olarak cumhuriyete daha sıkı sarılacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin seçilmiş kadın siyasetçilerle düzenlediği kahvaltıda kadın belediye başkanları, kadın belediye meclis üyeleri ve İzmir’in kadın muhtarlarıyla buluşan Zeynep Altıok, kahvaltı sonrası kadınlarla birlikte otobüslerle Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene hareket etti. 

 

Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende bir arada olan Altıok, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının 82. Yıldönümü töreninde meydanda kadınlara seslendi. 

 

Zeynep Altıok: “Demokrasi kadın demektir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişini biz bugün İzmir’den, İzmir’in aydınlığından, cumhuriyetimizin en simge kentinden, özgürlüğün kentinden, kadınların kenti İzmir’den hepimizin sesini tüm Türkiye’ye yayıyoruz. Bu bilinçle Türkiye’nin simge kenti İzmir’in özgürlüklerini Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kazanımlarını burada inşa ettiğimiz gibi Türkiye'mizde de korumaya devam edeceğiz ve aydınlık günlere buradan geçeceğiz. Kadınlar olarak cumhuriyete daha sıkı sarılacağız.” dedi. 

 

 
 
 

Yorumlar (0)