CHP'li YÜCEER'in Öğretmenler Günü Mesajı

Candan Yüceer konuşmasında : "İktidar kendi kadrolarını atamak için laik, bilimsel eğitimin son kalesi olan ülkemizin en güzide okullarının içini boşaltmıştır." ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM 23.11.2016, 09:54 23.11.2016, 09:54
CHP'li YÜCEER'in Öğretmenler Günü Mesajı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı:

 

Eğitimin vazgeçilmezi olan öğretmenler, bir insanın yetiştirilmesinde, bir toplumun gelişmesinde en hayati unsurdur.

 

Eğitimin sorunlarını çözmenin anahtarı öğretmenlerin sorunlarını çözmekten geçmektedir. Bu yüzden öğretmenlerimiz 24 Kasım’da sadece hatırlanmak değil, sorunlarına çözüm bulunmasını istemektedir.

 

Gerici uygulamalarla eğitimin, bilimsel ve çağdaşlıktan uzaklaştırmaya çalışıldığı ülkemizde, yeryüzünün en kutsal mesleği öğretmenlik toplumda saygın bir meslek olmaktan  çıkarılmaktadır. 

 

Öğretmenlerin büyük bir bölümü ayın sonunu bile getirememekte,  siyasi görüşleri nedeniyle fişlenmekte, mesleklerini gerektiği gibi yapamamaktadır.

 

300 bin atanmayı bekleyen öğretmenin olduğu ülkemizde eğitim emekçileri “24 Kasım”ı var olan kronik sorunların yanında hukuksuz ihraçlar ve açığa almalar nedeniyle, gelecek kaygısı içinde karşılamaktadır.

 

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle on binlerce eğitim emekçisi açığa alınmış, binlercesi ihraç edilmiş yürütülen soruşturmalarda hassasiyet gösterilmemiş, hukukun evrensel ilkelerine riayet edilmemiş, terör örgütüyle hiçbir bağlantısı olmadığı halde masum öğretmenler de görevlerinden alınmıştır. 

 

Bu öğretmenlerden yaklaşık 10 bini muhalif kimliğiyle bilinen Eğitim Sen üyesidir.  

 

'Bir milyonu aşkın öğrencinin' öğretmensiz olarak okula başlamak zorunda kaldığı eğitim sisteminde, açığa alınan öğretmenlerin ne zaman göreve döneceği belli değildir.

 

Darbeyi fırsata çevirme gayreti içerisindeki iktidar, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile mülakat uygulaması üzerinden “sözleşmeli öğretmenlik” uygulaması başlatmıştır. Mülakatlarda öğretmenlik mesleği ile ilgisi olmayan siyasi içerikli sorularla amacını ortaya koymuştur.

 

Darbeyle, darbecilerle elbette mücadele edilmelidir ancak, darbe ile mücadele ediyoruz bahanesiyle muhaliflere yönelik başlatılan cadı avı kabul edilebilir değildir.

 

Eğitim sisteminin yap-boz tahtasına çevrildiği ülkemizde MEB, proje okul ilan edilen kurumlarda, evrensel eğitim ilkeleriyle bağdaşmayan bir biçimde akıllara zarar bir uygulamayla  eğitim emekçilerini başka okullara sürgün etmiştir.

 

İktidar kendi kadrolarını atamak için laik, bilimsel eğitimin son kalesi olan ülkemizin en güzide okullarının içini boşaltmıştır.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”

 

Eğitim sistemindeki bunca soruna karşın; çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için Anadolu’nun en ücra köşelerinde dahi heyecanla görev yapmaya çalışan, Cumhuriyetin ışığı bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

Koşullar ne olursa olsun, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yoldan ayırmadan, Cumhuriyet çocukları olarak yetiştireceğinize olan inancımız sonsuzdur.

 

Başta, Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ve saygı, sevgi ve minnetle anıyor;  insan onuruna yakışır bir yaşama kavuşmaları temennimle Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 

 

Yorumlar (0)