banner773

CHP'Lİ YILMAZ: 'GÖKÇEK, EYMİR'İ HALKA AÇMA PLANIYLA ODTÜ'DEN İNTİKAM MI ALIYOR?'

CHP’li Yılmaz, Başbakan Yıldırım’a Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Eymir’i halka açma planlarını sordu. Gökçek’in “Eymir artık halka açılacaktır. Bunu Büyükşehir gerçekleştirecektir” açıklamalarını anımsatan Yılmaz, “Bilimsel saygınlığıyla dünyanın sayılı üniversiteleri arasında hak ettiği yeri alan ODTÜ’nün mülkiyetindeki Eymir Gölü’ne yıllardan bu yana el koymaya çalışan Gökçek, bu girişimiyle ODTÜ ve ODTÜ’lülerden muhalif kimlikleri dolayısıyla ‘intikam’ mı almaya çalışmaktadır?” diye sordu.

GÜNDEM 15.12.2016, 11:11 15.12.2016, 11:11
CHP'Lİ YILMAZ: 'GÖKÇEK, EYMİR'İ HALKA AÇMA PLANIYLA ODTÜ'DEN İNTİKAM MI ALIYOR?'

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Başkent’in doğal güzelliklerinin başında gelen ve ODTÜ’nün mülkiyetinde olan Eymir Gölü’nü halka açacağını iddia eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Gökçek’in “Eymir artık halka açılacaktır. Bunu Büyükşehir gerçekleştirecektir” açıklamalarını anımsatan Yılmaz, “Bilimsel saygınlığıyla dünyanın sayılı üniversiteleri arasında hak ettiği yeri alan ODTÜ’nün mülkiyetindeki Eymir Gölü’ne yıllardan bu yana el koymaya çalışan Gökçek, bu girişimiyle ODTÜ ve ODTÜ’lülerden muhalif kimlikleri dolayısıyla ‘intikam’ mı almaya çalışmaktadır?” sorusunu yöneltti.

 

BELEDİYE MECLİSİ’NDE ALINAN BİR KARAR VAR MI?

 

 Yılmaz, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve bugün ve yarın yapılması planlanan Eymir Sempozyumu’nda Eymir Gölü ve Havzasının değeri, geçmişi ve geleceği konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesinin amaçlandığını hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sempozyumla ilgili olarak basında yer alan açıklamalarında, söz konusu toplantıda Eymir’in Büyükşehir Belediyesi tarafından halka nasıl mal edileceğinin ve ne yapılması gerektiğinin görüşülmesi gerektiğini söylediğini anımsatan Yılmaz, “Gökçek, söz konusu açıklamalarında ‘Belediyenin harcamalarıyla Eymir inanılmaz işlev kazanır. Bugün ODTÜ’den sayısız ziyaretçi Mogan’ı tercih ediyor. Neden? Çünkü bakımlı. Artık herkes şunu kabullenmeli, Eymir artık halka açılacaktır. Bunu Büyükşehir gerçekleştirecektir’ açıklamasında bulunmuştur” dedi.

 

Ankara’nın doğal güzelliklerinin başında gelen ve ODTÜ’nün himayesinde bugüne kadar doğallığını koruyan Eymir’in halka açılması konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan bir karar olup olmadığını soran Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili bakanlıklara konuyla ilgili olarak iletilen herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmanın içeriği nedir?” diye sordu.

 

 

İNTİKAM MI ALMAYA ÇALIŞIYOR?

 

   CHP’li Yılmaz, Eymir Gölü’nü yıllardır ısrarla halka açmak istediğini ifade eden Gökçek’in bu konuda herhangi bir kamu kurum ya da kuruluşunu bilgilendirip bilgilendirmediğinin açıklanmasını isteyerek, Eymir’in halka açılmasının hangi yöntemle ve nasıl gerçekleştirilmesinin planlandığını sordu. Yılmaz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

  “-Bilimsel saygınlığıyla dünyanın sayılı üniversiteleri arasında hak ettiği yeri alan ODTÜ’nün mülkiyetindeki Eymir Gölü’ne yıllardan bu yana el koymaya çalışan Gökçek, bu girişimiyle ODTÜ ve ODTÜ’lülerden muhalif kimlikleri dolayısıyla “intikam” mı almaya çalışmaktadır? Bu girişimiyle Gökçek’in asıl gayesi nedir?

 

-1994 yılından bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Melih Gökçek’in yeşil alanlarda hayata geçirdiği hemen hemen her projede yeni rant kapıları yarattığı ortadayken ve bunların hukuki denetimi mümkün değilken, Gökçek’in Eymir Gölü ve çevresini halka açacağını söyleyerek yapılaşmaya açma ve sonrasında rant yaratma düşüncesi var mıdır?

 

-Son üç yıl itibariyle ayrı ayrı gösterilmek üzere Mogan Gölü ile Eymir Gölü’nün ziyaretçi sayısı kaçtır?

 

-Eymir Gölü’nün “doğal” olarak korunup, gelecek kuşaklara miras olarak bırakılmasının herhangi bir zararı var mıdır? Yok ise Gökçek’in ısrarının gerekçesi nedir?”

Yorumlar (0)