CHP'Lİ YILDIZ BİÇER; 'ÖSYM, YGS'YE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMİŞTİR!'

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, dün yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda yaşanan “silgi” mağduriyetini TBMM Gündemine taşıdı.

GÜNDEM 13.03.2017, 14:21 13.03.2017, 14:21
CHP'Lİ YILDIZ BİÇER; 'ÖSYM, YGS'YE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMİŞTİR!'

CHP Manisa Milletvekili Dr. Yıldız Biçer, 12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Yazılı Soru Önergesi verdi.

 

            Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile ilgili açıklama Yapan CHP’li Milletvekili Dr. Yıldız Biçer; “Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına giren öğrencilere dağıtılan silgilerin silmediği ve optiklerin zedelediğine dair iddialar söz konusudur. Oldukça stresli bir süreçten geçen çocuklarımız için önem teşkil eden bir sınavda öğrencilerin mağdur edilmesinin gerekçesi nedir? Adil şartlarda yapılması gereken bir sınavda öğrencilere farklı araç-gereç temin edilmesi nasıl açıklanacaktır? Buna cevap verilmesi gerekiyor. Ülkemizin geleceğine yatırım yapılması, çocuklarımızın geleceğinin sağlanması için gerekli özen gösterilmiyor. Ülkenin geleceği olan gençlerimizin ideallerine ulaşmak için çıktıkları yolda önlerine konulan sınavda dahi eşit uygulama yok ne yazık ki! Öğrencilere dağıtılan araç-gereçlerin kullanıma uygun olup olmadığı neden kontrol edilmiyor? Öğrencilerin sınav esnasında yaşayacakları zorlukların görmezden gelinmesini nasıl açıklanacak?” diyerek yapılan uygulamadaki eşitsizliğe tepki gösterdi.

 

SORUMSUZLUKTUR!

CHP’Lİ BİÇER; “Dağıtılan silgilerin kullanışsız olması edeniyle kaç öğrencinin mağdur olduğunun tespiti yapılacak mı? Öğrenciler ve aileleri için önem teşkil eden bir sınavda, öğrencilere dağıtılan araç-gereçlerin kullanışsız olması SORUMSUZLUKTUR ve bunun hiçbir açıklaması yoktur!” dedi.

 

CHP’Lİ YILDIZ BİÇER; “EMEĞİNİZ EMANETİMİZDİR!” İFADESİNİ SADECE KALEMLERİN ÜZERİNE YAZMAK İÇİN Mİ KULLANIYORSUNUZ?”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer; “YGS’de, öğrencilere dağıtılan kalemlerin üzerinde yazan “Emeğiniz Emanetimizdir!” ifadesini sadece kalemlerin üzerine yazmak için mi kullanıyorlar? ÖSYM’nin yaptığı hatadan dolayı mağdur olan öğrencilerin emeğine sahip çıkılacak mı? ÖSYM’nin derhal açıklama yapması gerekmektedir!” dedi.

            

Yorumlar (0)