CHP'li Tüm'den ikidara kritik sorular

Hükûmet olarak siz on beş yıldır Alevilerin sorunların çözmediniz, Kürt sorununu daha da derinleştirdiniz, terörü ülkenin her tarafına yaydınız; adaleti, hukuku yok ettiniz; eğitimi yazboz tahtasına çevirdiniz; yoksulu değil, hırsızı korudunuz; halkı değil, rantı düşündünüz, ölen madenciye "Fıtrat" dediniz, devleti dolandıran iş adamlarına ödül verdiniz...

GÜNDEM 16.01.2017, 18:31 16.01.2017, 18:31
CHP'li Tüm'den ikidara kritik sorular

Meclis’te devam eden anayasa çalışmaları sırasında , sık sık söz alarak hükümete sorular yönlendiren CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet TÜM, Jean Jacques Rousseau’nun “Kuvvet kimdeyse o egemendir” sözünü hatırlatarak,”

 


50 artı 1 ile 50 eksi 1 arasındaki güç farkı sadece 2 kişinin oyudur. 2 oy farkıyla 80 milyonu tek başına yönetecek bir güç yaratıyorsunuz, Halkın egemenlik hakkına dokunmayın” dedi.

 


Mehmet TÜM Hükumete şu soruları yöneltti:
 
“Jean Jacques Rousseau diyor ki: "Yasama, yürütme, yargı iç içe geçmişse, özgürlükler garanti değilse orada anayasa yok demektir. Kuvvet kimdeyse o egemendir." Buradan tüm AKP'li arkadaşlara sesleniyorum: Sizler yaptığınız bu düzenlemeyle sadece rejimi değiştirmiyorsunuz, aynı zamanda vekâletini aldığınız halkın egemenlik hakkını da devrediyorsunuz. Bunun farkında mısınız? 80 milyonun egemenlik hakkını bir kişiye hangi hakla devrediyorsunuz? Böyle bir yetkiniz var mı? 50 artı 1 ile 50 eksi 1 arasındaki güç farkı sadece 2 kişinin oyudur. 2 oy farkıyla 80 milyonu tek başına yönetecek bir güç yaratıyorsunuz. Halkın da bu güce boyun eğeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü bu halk, egemenliğini emperyalizme baş kaldırarak elde etti. Hiçbir güce de asla boyun eğmeyecek, egemenliğini asla devretmeyecektir. Halkın egemenlik hakkına dokunmayın; gelin, bu tasarıyı geri çekin. 
 
 
“On beş yıllık iktidarınız döneminde ülkeyi getirdiğiniz yeri size hatırlatmak isterim. Yargıya güven yüzde 3'lere düşmüş durumda. İnsan hakları ihlallerinde 1'inci sıradayız. Basın özgürlüğünde 151'inci sıradayız. Demokraside 97'nci sıradayız. Eğitimde 76 ülke arasında 41'inci sıradayız. Sağlıkta 100 ülke arasında 52'nci sıradayız. İşsizlikte 2'nci sıradayız. Yoksullukta Avrupa'da 5'inci sıradayız. Çocuk istismarında dünyada 3'üncü sıradayız. Kadın cinayetleri sayısı sizin döneminizde 14 bine ulaştı. Ülkeyi bu duruma getirirken başınızda kim vardı biliyor musunuz? Ben söyleyeyim: Reisiniz vardı. Şimdi, siz, tüm bunlardan sorumlu olan birini diktatör yapmak istiyorsunuz. Başkanlık olursa cinayetler bitecek mi? Ensar vakıfları kapanacak mı? Çocuklarımız rahat edecek mi? Gelin "daha çok demokrasi" diyerek çağdaş, demokratik bir anayasayı yaşama geçirelim.”

    
Hükûmet olarak siz on beş yıldır Alevilerin sorunların çözmediniz, Kürt sorununu daha da derinleştirdiniz, terörü ülkenin her tarafına yaydınız; adaleti, hukuku yok ettiniz; eğitimi yazboz tahtasına çevirdiniz; yoksulu değil, hırsızı korudunuz; halkı değil, rantı düşündünüz, ölen madenciye "Fıtrat" dediniz, devleti dolandıran iş adamlarına ödül verdiniz, banka müdürünüz paraları çaldı, profesörleriniz soruları çaldı, polis diye işe aldıklarınız devletin silahını çaldı, fabrika müdürünüz tüfek projesini çaldı; yetmedi, kediler trafoya girerek halkın oylarını çaldı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdi çocuklarımızın geleceğini çalıyorsunuz. Sizin tek derdiniz, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmektir ama asla yok edemeyeceksiniz, buna asla izin vermeyeceğiz.”

Yorumlar (0)