CHP'li Tüm, Tek Adamlığa Karşı Mustafa Kemal'i Anlatıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, referandum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

GÜNDEM 22.03.2017, 12:57 22.03.2017, 12:57
CHP'li Tüm, Tek Adamlığa Karşı Mustafa Kemal'i Anlatıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, referandum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Pazar günü Bandırma Belediyesi General Balcı Çamlığı’nın açılışına katılan Mehmet Tüm, akşam saatlerinde de Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, gazeteci-yazar Necdet Saraç ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın konuşmacı olduğu panele, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile birlikte davetli olarak katıldı.

 

 

Haftaya hızlı başlayan Mehmet Tüm, Pazartesi günü de Ümiteli köyünü, Göbel Beldesi’ni ve Susurluk İlçesi’ni ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde de Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay ile birlikte Bandırma’nın Doğruca ve Yenisığırcı köylerinde vatandaşlarla buluştu.

 

Gençlerin birinci sorunu işsizlik

 

 

Gittiği her yerde “Neden Hayır” denmesi gerektiğini anlatan Mehmet Tüm, köy kahvelerinde, parklarda ve esnaf ziyaretlerinde her vatandaşla sohbet etmeye özen gösterdi. Gençlerle özellikle konuşan Tüm, yeni anayasa içinde yer alan ve milletvekili seçilme yaşını 18’e düşüren maddeyi hatırlatarak, gençlerin 4’te 1’inin işsiz olduğunu ve gençlerin en önemli sorunu olan işsizliğe bir çare olmayacağını anlattı.

 

 

“Hepimiz Mustafa Kemal Olmalıyız”

 

 

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay’la birlikte Bandırma İlçesi’ne bağlı Doğruca ve Yenisığırcı’da da köy kahvelerinde vatandaşla buluşan Tüm, yaptığı konuşmalarda ekonomideki kötü gidişi vurguladı. Yeni anayasa kisvesi altında diktatörlük ve tek adamlık rejiminin halka dayatıldığını söyleyen Tüm, “Atatürk ve dava arkadaşları da istese o zorlu Kurtuluş Savaşı döneminde tek adamlık rejimini uygulayabilirlerdi ancak uygulamadılar. O yüzden hepimiz birer Mustafa Kemal olmalıyız ve hangi şartta ve kim olursa olsun tek adamlık rejimine karşı çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorumlar (0)