CHP'li TÜM: Bilgi ,karanlığı yok edecek en büyük aydınlıktır

Uğur Mumcu’nun 24 . ölüm yıldönümü sebebiyle bir basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM üyesi Mehmet TÜM “Bu gün Milyonlarca “Uğur Mumcu’’lar var. Açtığın aydınlık yolda yürüyor, senin fikirlerini yılmadan savunuyorlar. Çünkü seni dinlediler ve önce bilgi sahibi oldular! Biliyorlar ki bilgi , karanlığı yok edecek en büyük aydınlıktır” , dedi.

GÜNDEM 24.01.2017, 11:42 24.01.2017, 11:42
CHP'li TÜM: Bilgi ,karanlığı yok edecek en büyük aydınlıktır

Mehmet TÜM’ün açıklaması şöyle

 

“Bu gün 24 Ocak , “İnsanlara can güvenliği sağlayamamış bir düzene hukuk devleti denilemez.

Devrimcilerin faili meçhul cinayetlere kurban gittiği bir düzene demokrasi denilemez.

Yolsuzlukların devlet yetkililerini sardığı bir düzene Anayasa düzeni denilemez.

Bu, katiller demokrasisidir. Bu, hırsızlar düzenidir” diyen , Cumhuriyetin  yiğit evladı , demokrasinin aydınlık yüzü,  Uğur Mumcu’nun 24. Ölüm yıl dönümüdür. Kendisini bir kez daha şükranla ve saygı ile anıyorum.

 “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz” diyerek, bilimin önemini vurgulayan,

“Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar Güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar” anlayışı ile  hakkın ve haklının yanında durmanın cesaretini kendi yaşamında gösteren , aydın  insan, “ vurulduk ey halkım unutma bizi”  diye seslendiğin bu halk seni asla unutmadı. Unutmayacak !

Sonsuza kadar bu topraklarda hep yaşayacaksın.

Çünkü  uğrun  yaşamını yitirdiğin bu topraklar seni ve senin gibi evlatlarını  bağrında hep saklayacaktır. Bir gün  gerçekler er yada geç ortaya çıkacaktır. O zaman seni yok etmek isteyenler, bunu asla başaramadıklarını bir kez daha anlayacaklardır. Bu gün Milyonlarca “Uğur Mumcu’’lar var. Açtığın aydınlık yolda yürüyor, senin fikirlerini yılmadan savunuyorlar. Çünkü seni dinlediler ve önce bilgi sahibi oldular!  Biliyorlar ki bilgi , karanlığı yok edecek en büyük aydınlıktır. Işıklar içinde uyu.”

Yorumlar (0)