banner773

CHP'li Tekin: "Kamuya ait poligonlar kimlere peşkeş çekiliyor?

CHP İstanbul Milletteki Gürsel Tekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

GÜNDEM 23.05.2022, 10:16 23.05.2022, 10:18
CHP'li Tekin: "Kamuya ait poligonlar kimlere peşkeş çekiliyor?

Önergesinde “özellikle son yıllarda sivil vatandaşların kullanımına yönelik çok sayıda yeni poligon açıldığını söyleyen Tekin, “Bireysel silahlanmaya karşı mücadele, şiddetin nedenleri ve özellikle çocukların nasıl korunacağına dair konuların tartışılması gerekirken, mahalle aralarına kadar girmiş poligonların sayısındaki artış kaygı verici bir noktaya ulaşmıştır. Ayrıca bu poligonların iktidara yakın kişiler tarafından işletildiği, kanun ve yönetmeliklere uygunluğu açısından tartışma konusudur.” Diyen Tekin, şu soruları yöneltti:

  1. Bakanlığınıza bağlı polis ve jandarma teşkilatı bünyesinde kurulmuş olan toplam kaç adet açık ve kapalı atış alanı- poligon bulunmaktadır?
  2. Göreve geldiğiniz günden itibaren, Trap-skeet atış alanı ve atış poligonu dahil olmak üzere toplam kaç işletmeye ruhsat verilmiştir? Bu işletmeler arasında, siyasetçi ve onların 1. derecede yakınları bulunmakta mıdır? Yıllara göre poligon açmak için verilen izinlerin sayısı kaçtır? Bu sayının yıllar bazında illere göre dağılımı nedir?
  3. EGM işletmesinde iken bugüne kadar kiraya verilen-satın alınan toplam kaç adet poligon bulunmaktadır? Bunlar hangi bedel ve usuller ile kim ve kimlere kiralanmış/ satılmıştır? TL cinsinden toplam ne kadar kazanç elde edilmiştir?
  4. Ülkemizde faaliyete bulunan, ruhsat verilmiş olan poligonların envanterinde hangi silahlardan kaç adet vardır?
  5. Ülkemizde Poligonlar ne sıklıkla denetlenmektedir? Son 5 yıl içerisinde, yıllara göre yapılan denetimler sonucunda usulsüzlük ve uygunsuzluk saptanan poligonların sayısı kaçtır? Bu işletmelerin sahibi kimlerdir? Bu işletmelere ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır?

Yorumlar (0)