CHP'Lİ TANRIKULU: MEMUR OLABİLMEK İÇİN İLK ŞART 480 TL ÖDEMEK ZORUNDA!

KPSS ücretlerinin yüzde 118.18 oranında, geçen yıla göre iki kattan fazla, zama yaklaşması ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Dr. Sezgin Tanrıkulu önerge verdi.

GÜNDEM 14.03.2017, 15:14 14.03.2017, 15:14
CHP'Lİ TANRIKULU: MEMUR OLABİLMEK İÇİN İLK ŞART 480 TL ÖDEMEK ZORUNDA!

CHP İstanbul Milletvekili  Dr. Sezgin Tanrıkulu'nun önergesi;

 

KPSS ücretlerinin yüzde 118.18 oranında, yani geçen yıla göre neredeyse iki kattan fazla, zamlandığı haberleri basına yansımıştır. Tüm oturumlara girmek isteyen adayların 480 TL ödeyeceğinin belirlendiği ifade edilmektedir

 

Bu bağlamda;

 

1.    KPSS ücretlerinin yüzde 118.18 oranında, yani geçen yıla göre neredeyse iki kattan fazla, zamlanmasının izahı ve gerekçesi nedir?

 

2.    Geçen yıl aynı oturumlarda sınava giren adaylar 220 TL öderken, bu yıl aynı oturumlar için adayları 480 TL ödemeye zorunlu bırakan gerekçeler nelerdir?

 

3.    KPSS'ye girecek olan adayların "Change.org" isimli sitede imza kampanyası başlatarak, sınav ücretlerine yapılan zamma tepki gösterdiği ve bir günde 10 bine yakın kişinin imza attığı kampanyada, “Sınav ücretleri son dönemde yüksek artış gösteriyor ve buna kimse karşı çıkamıyor. Devlete sınav için tonlarca para döküyoruz. Asgari ücret 1.404 lira. Maddi durumu yetersiz olan sınava giremeyecek mi? Artık sınav ücretlerini ödemek için kredi çekmemiz gerekecek. Ücretlerin ödenebilir şekilde olmasını istiyoruz” ifadeleri göz önüne alındığında, KPSS ücretlerinin geçen yıl ile aynı olması sağlanacak mıdır?

 

4.    KPSS ücretlerine yüzde 118.18 oranında zam yapılması, hangi ihtiyaç ya da maliyet kaynaklıdır? 

 

5.    Memur olabilmek için KPSS'ye hazırlanan ve ailesinin desteği ile geçinmeye çalışan ya da özel sektörde asgari ücretli maaş ile çalışan vatandaşlarımızın KPSS'ye girebilmek için 480 TL ödemek zorunda bırakılmasının gerekçesi nedir?

 

6.    2002 - 2016 yılları arasında yıllar bazında KPSS'ye giriş ücreti olarak toplam ne kadar ödeme alınmıştır?

 

7.    Anılan yıllar bazında KPSS giriş ücreti olarak alınan bu ücretler nasıl değerlendirilmiştir?

 

 

 

Yorumlar (0)