CHP'Lİ PINAR UZUN, TACİZ DAVASININ TAKİPÇİSİ OLDU

Kadriye Moroğlu Andolu Lisesi'nde öğretmeni tarafından cinsel tacize uğrayan Eylül'ün davasın takip edenler arasında CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun da vardı.

GÜNDEM 16.03.2019, 20:11 16.03.2019, 20:11
CHP'Lİ PINAR UZUN, TACİZ DAVASININ TAKİPÇİSİ OLDU




Kadriye Moroğlu Andolu Lisesi'nde öğretmeni tarafından cinsel tacize uğrayan öğrencinin davasını yakından takip eden CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun konu ile ilgili Gazetekritik'e bir açıklama yaptı.

 

İşte Uzun'un o açıklaması:
Kadriye Moroğlu Andolu Lisesi'nde öğretmeni tarafından cinsel tacize uğrayan Eylül'ün sesine ses olmak için ailesiyle ve okul arkadaşlarıyla birlikte Küçükçekmece 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde takip ettiğimiz duruşmada, kadına yönelik cinsel şiddetin normal karşılanması tehdidine tanık olduk.

Şu bir gerçek ki, fiil açık ve tanıklar ortadayken sanık ve sanık ailesinin mahkemeyi manipüle etmeye çalışmalarının etik sınırları aştığını gördüğümüz bir duruşma olması, durumun pek çok yönden provokatif nitelik taşıdığını gösterdi. 

Mağdurun ailesini yerel seçimlerde sandık görevlisi olmakla suçlayabileceğine inanan, durmadan AKP'ye yandaş Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu yineleyen sanık, Türkiye'de kadına yönelik cinsel taciz davasında dahi siyasi karar verileceğine bu kadar inanabiliyorsa, yargı bağımsızlığının neresinde olduğumuzu tekrar tekrar sorgulamalıyız. 

Yargılamanın bu aşamasına dek davaya müdahil olmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na mahkeme tarafından bugün bildirimde bulunuldu. Aslında şu ana kadar ihmal edilmiş olmasını, bakanlık açısından büyük bir utanç olarak nitelendiriyoruz. 

Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı da devreye girmeli. Bakana çağrıda bulunuyorum: Şu anda başka bir okulda öğretmenliğe devam eden sanığı dava tamamlanana kadar derhal görevinden uzaklaştırın.

Eylül'ün ve ailesinin haklı mücadelesine destek veren öğrencilerin okul idaresi tarafından uzaklaştırılması ise esas garabetler arasında. 

Başka öğrencilerin de taciz mağduru olabileceklerini düşündüren bir hal mevcutken, öğrencileri korkutmaya çalışan okul idaresinin, davanın sağlıklı seyretmesinin önündeki sayısız engelden biri olduğu apaçık ortada. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Duruşmanın sonraki tarihi 27 Haziran. 

Yorumlar (0)