CHP'Lİ ÖZEL'DEN ERKAN AKÇAY'A YANIT: KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI DİYEN FESLİ KADİR'İN PARTİSİ İLE TAM MUTABIK MISIN?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de düzenlediği basın toplantısında MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’a cevap verdi. Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Kadir Mısıroğlu’na yaptığı ziyaretin görüntülerini de hatırlatarak “ Keşke Yunan kazansaydı diyen Fesli Kadir’i ziyaret eden AKP ile tam mutabık mısınız Sayın Akçay, Sayın Bahçeli?” dedi.

GÜNDEM 23.02.2018, 17:11 23.02.2018, 17:11
CHP'Lİ ÖZEL'DEN ERKAN AKÇAY'A YANIT: KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI DİYEN FESLİ KADİR'İN PARTİSİ İLE TAM MUTABIK MISIN?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’a cevap verdi. Özel, şunları kaydetti:

“Psikiyatrinin temel kanunudur, yansıtma gerçekliği. Eğer sizde bir rahatsızlık varsa kendi haliniz ne ise onu söylersiniz karşı tarafa. Erkan Akçay’ın partimize yönelik sarf ettiği psikiyatrik betimlemelerini böyle görmek lazım. CHP ile MHP ilişkisini bir gün birisi bir kitap yazsa, CHP ne dedi MHP ne dedi diye, bunlar bu kitabı okuyunca utanırlar. Biz diyoruz ki “bunlar AKP’ye selektör yapıyor” onlardan cevap geliyor “haince ve namertçe”. Bunlara dersin ki “bunlar partili cumhurbaşkanlığında AKP ile anlaştılar.” MHP’den cevap: “CHP

MHP’nin hakaretlerini yayınevi basmaz

Peki şimdi geldiğimiz nokta ne? Şeytan olduk, iblis olduk, hain olduk, terörist olduk, peki şimdi ne durumdayız?AKP ile MHP birlikte Anayasa değişikliğini geçirdikleri gibi şimdi de oturdular, ittifak modelinde anlaştılar. Benim geçmişte söylediğim bu sözlere karşı MHP’den herhangi bir hakaret davası yok. Ama MHP’nin eleştirilerine bakın, yazsan yayınevi basmaz bu sözleri. Dava açsan, liste uzar gider. Uzun uzun örneklerle daha anlatabilirim. MHP’yi nasıl uyardık, hangi cevapları aldık, sonuç ne oldu diye.  Ama MHP seçmeninin tabanının ne kadar üzüldüğünü görüyoruz. Başka çıkışlar arıyorlar. Yapılan referandumdahep birlikte HAYIR için canla başla çalıştılar. Partilerinin isminin bir değeri var geleneği var, 60 yıllık bir partinin, geleneğin AKP ile aynı kafese hapsolmasına, “milliyetçiliği ayaklar altında ezdim” diyen bir partinin çerçevesine girmiş olmasına çok üzülüyorlar. Bunların tamamı yapılacak ilk seçimlerden sonra yerini bulacaktır, cevap bulacaktır. Belki Devlet Bahçeli seçimi kaybedecektir ama gerçek milliyetçiler kazanacaktır. Gerçekten çok hazin bir tabloyu sahada da üzülerek takip ediyoruz MHP açısından.”

 

 

CHP’li Özel, Akçay’ın ittifakla ilgili sözlerine de şu yanıtı verdi:

“Daha 10 gün önce gittiği her yerde Başbakan Binali Yıldırım ‘Partimize, gel bizim ittifaka sen de katıl’ diyordu. Erkan Akçay’a bunu sormak lazım. CHP bu kadar kötüyse, bu kadar gayri milli ise sizinkiler niye bizi çağırıyor? Hatta şunu sormak lazım, Allah göstermesin, ihtimal yok ama, CHP gelse ittifaka camdan aşağı atarlar sizi. İlk atılacak isim Devlet Bahçeli, peşinden Erkan Akçay olur. Biz bu kadar kötüysek, Erkan Akçay’ın yedeklendiği parti bizi niye çağırıyor? Bunlar tarihi tutarsızlık içindeler. Şimdi Akçay tanıdığım kadarıyla Atatürkçü, demokrat,  milliyetçi, yurtsever biridir. Erkan Akçay’a; oy verdikleri, seçilmesi için önünü açtıkları TBMM başkanı İsmail Kahraman’ın Fesli Kadir’e, Kadir Mısıroğlu’na ziyaretini sormak lazım. Kim bu fesli Kadir? “Atatürk heykellerini it leşi gibi sokaklarda süründürmek lazım” diyen adam. Biz Erkan Akçayla 30 Ağustos’ta törenlerde oturuyoruz ya, neyi kutluyoruz? Büyük Zaferi. Kime karşı kazanıldı?Yunan ordusuna karşı.Bu fesli Kadir ne diyor? “Keşke Yunan kazansaydı” diyor. Bu adam diyor ki, resmi geçitlerde önümüzden Dimitriler geçseydi, Yunan geçseydi diyor. Bir de yanında Şevki Yılmaz var, Atatürk’ün “ata”sını kastederek, “ata, ite puta tapmam” diyen adam bu Şevki Yılmaz.

Erkan Akçay’a bunları sormak lazım

Bunlar 30 yıl önce olan işler değil Erkan Akçay. Geçtiğimiz Pazartesi günü gitti ziyaret etti bu adamı İsmail Kahraman. Bu adamın partisiyle tam mutabık mısın şimdi Devlet Bahçeli, Erkan Akçay? Tam mutabık mısın?Bunları sormak lazım.Bu fesli Kadir meselesinin hesabı AKP’den de, MHP’den de sorulur. Öyle meydan meydan gezip oynattırıyorlar ya, bakalım biz ne oynattıracağız! MHP gelsin bir propaganda yapsın ben fesli Kadiri konuştururum Manisa’da. Ondan sonra AKPile ittifakı anlatsınlar Manisa’daki MHP’lilere. Fesli Kadir konuşur Edirne’deTrabzon’da,Samsun’da. Fesli Kadir konuşurAntalya’da,Ankara’da, Taksim meydanında. Billboardlardafesli Kadiri göçürürsünüz, MHP olarak nasıl insan içine çıkacaksınız o zaman göreceğiz.”

Yorumlar (0)