CHP'Lİ ÖZDEMİR:'SINAV SİSTEMİNDE YİNE KARMAŞA '

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Sibel Özdemir, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sınavlara beş ay kala ÖSYM’nin sınav sisteminde değişiklik yapılmasını eleştirdi.

GÜNDEM 09.01.2017, 13:44 09.01.2017, 13:44
CHP'Lİ ÖZDEMİR:'SINAV SİSTEMİNDE YİNE KARMAŞA '

Ölçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS kılavuzunda sınav sistemi ve sınav içeriğine ilişkin yeni düzenlemeler yapıldığını ifade eden İstanbul Milletvekili Özdemir, “ÖSYM tarafından yapılan bu değişiklikle üniversite giriş sınavlarına beş aydan az süre kalmışken yine bir sistem değişikliğiyle öğrenciler mağdur edilmiştir. Öğrenciler önceki yılın sınav sistemine göre hazırlanmaya başlamışken, sınav müfredatı belirlenmişken, plansız bir değişiklikle yine bir karmaşayla karşı karşıya kalınmıştır.” diye konuştu. 





Sınava az bir süre kala yapılan değişikliğin başta öğrenciler olmak üzerine endişeye neden olduğunu ileri süren Özdemir, “Kılavuzdaki soru, puan türleri, puan hesaplama yöntemleri ilk defa açık uçlu soru sorulacağı gibi değişiklikler, sınavlar öncesinde öğrenciler, veliler ve eğitimcilerde kaygı ve endişe yaratmıştır.” dedi. “AKP iktidarları döneminde her bir buçuk yılda bir sistem değişikliğiyle eğitim sistemimiz çökertilmeye devam ediliyor” diyen Özdemir, “Bu iktidar dönemlerinde eğitim ve terör tehdidi başta olmak üzere, hemen her alanda yönetme zafiyetinin olduğu ortadadır. İktidarın yönetme becerisinin kaybolduğu, iradesini teslim ettiği tartışmasızdır ve bu hükümet derhal istifa etmelidir.” 

Yorumlar (0)