CHP'Lİ MAHMUT TANAL:TOPLUMU AYRIŞTIRMAYI HEDEF EDİNENLERE İNAT SORGULA!

Tanal, “Ekonomimiz çok iyi değil. Bunun aksini söyleyenlere halkım kesinlikle inanmamalıdır. Vatandaşlarımıza soruyorum dişinizden, tırnağınızdan, sağlığınızdan ödün vermeden kenara para koyabiliyor musunuz? Cevap maalesef hep hayır oldu.

GÜNDEM 01.02.2017, 17:49 01.02.2017, 17:49
CHP'Lİ MAHMUT TANAL:TOPLUMU AYRIŞTIRMAYI HEDEF EDİNENLERE İNAT SORGULA!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Türkiye’nin mevcut durumuna ve geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu.





Tanal, “Ekonomimiz çok iyi değil. Bunun aksini söyleyenlere halkım kesinlikle inanmamalıdır. Vatandaşlarımıza soruyorum dişinizden, tırnağınızdan, sağlığınızdan ödün vermeden kenara para koyabiliyor musunuz? Cevap maalesef hep hayır oldu. İnsanlarımız kaliteli yaşamın ne demek olduğunu unuttu. Memurumuz ayın sonunu getirebilme derdinde. İşçimiz aldığı asgari ücret ile resmen açlıkla imtihan edilmek isteniyor. Esnaf alacaklılarıyla resmen köşe kapmaca oynuyor. Emeklilerimizin hali hepten perişan. Buna rağmen ekonomimiz iyi diyenlere tek bir lafım var: Asgari ücret günlük vergiler ve primler kesilmeden bile sadece 59 Lira!” açıklamasında bulundu.





Sözlerine ülkenin yatırım yapılabilirlik sıfatını kaybetmesine atıf yaparak devam eden Tanal, “Ülkemize yatırım yapılabilir notunu ısrarla sürdüren bağımsız kredi değerlendirme kurumu Fitch bile bu notu yatırım yapılamaz olarak değiştirmiştir. Toplumda sürekli “Bunlar karanlık emellerin oyunları! Bunlar Türkiye’yi kıskanıyorlar! Bunlar Türkiye’nin büyümesini istemeyen Avrupa’nın oyunları!” Şeklinde bir algı yaratılıyor. Halkıma tüm samimiyetimle seslenmek istiyorum: Ekonomimiz gerçekten iyiye gitmiyor. Herkes borç içinde yüzüyor. Bankalara bağlı olmadan hayatını idame ettiren bir tane memur bir tane işçi bir tane emekli göremezsiniz. Ey halkım, Bizler Yüce Türk Milleti olarak silkinip doğrulmazsak, sürekli bahanelerle uyutulmaya izin verirsek, bunun tek kazananı bu algı operasyonunu yapanlar olacaktır. Bizlerin okuyup araştırması, gelişmesi gereklidir. Almanlar gibi araba yapabilmemiz, Amerikalılar gibi Ay’da hak iddia edebilmemiz gereklidir. Yüce Türk Milletine öz benliğini unutturmak isteyenlere karşı lütfen dikkatli olunuz. Köprü yaptık yol yaptık diyorlar. İnanmayınız! O köprüleri, yolları sizler yaptınız onlar sizin malınız! Bunların hepsi Türk Milletinin cebinden çıkan vergilerle yapıldı. Bu yolları yapmakla yükümlü olanların sanki yapılanları kendi ceplerinden karşılamışçasına, sanki birer lütufmuş gibi halkımıza köprü yaptık yol yaptık demelerine itibar etmeyiniz! Yıllardır iktidarda olanlara biat etmek yerine, sorular sorunuz! Bu köprüler neden bu kadar pahalı deyiniz! Bu yolları yaptık diyorsunuz ama yollar hep neden yama deyiniz! Münferit konuşursak eğer İstanbul Mahmutbey gişelerinden her geçen araca 7 Türk Lirası ceza yazılıyor bu konuda Meclise araştırma önergesi verdim. Halkımız hesap sorsun “Ey iktidar sen bu paraları ne yapıyorsun? Bu sistem neden ceza kesiyor? Paramızı neden iade etmiyorsun” diye sorsun” açıklamasında bulundu.



Tanal sözlerine terör olayları üzerinden devam ederek, “Türk Milleti cesurdur. Türk Milleti azizdir. Yıllardır iktidarda sorunuz neden bu terörü bitiremediniz diye. Terörü yıllardır bitiremediniz, ülkenin her kademesine, her kurumuna kendi adamlarınızı yerleştirdiniz. Kaymakamlar bile Türk Kanunlarını dinlemeyerek davranışlarda bulunuyorlar. Böyle bir yapı Türk Milletine yakışan, tüm azizliği ve cesaretiyle başkanlık sisteminin terörü nasıl sona erdireceğini sormaktır. Ben sade bir vatandaş olarak soruyorum: Bu terörü nasıl bitireceksiniz? Planınız nedir? Meydanlara çıkıp “ey halkım bizler terörü bitireceğiz” demekten başka ne yaptınız? Dediğinizin arkasını dolduracak argümanlarınız neler?” dedi.





Türk Milletinin uyuduğu uykudan uyanması gerektiğini belirten Tanal, “Buradan erkek, kadın, çocuk yaşlı, genç ayrımı yapmadan Tüm Milletime sesleniyorum. Birinci vazifen olan Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek için, gerçekleri korkusuzca sormak için tam sırası! Soru sor ey aziz Türk Halkı! Siyasi düşünceleri bir kenara bırak ve soru sor! Toplumu ayrıştırmayı hedef edinenlere inat sorgula! Geleceğini, bilgisizliğe teslim etme! Desteklediğin siyasi görüşteki partiler dışında kalan partilere bile neyi neden ve nasıl desteklediğini sor!” çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)