CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUPLARINI MUHTARLARA ELDEN TESLİM ETTİ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Gürsu’da ziyaretlerde bulundu.

GÜNDEM 22.03.2017, 12:02 22.03.2017, 12:02
CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUPLARINI MUHTARLARA ELDEN TESLİM ETTİ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Gürsu’da ziyaretlerde bulundu. CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya ve referandum çalışma grubuyla Gürsu’da ziyaretler gerçekleştiren Altaca Kayışoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlar için kaleme aldığı mektubu da Dışkaya ve İpekyolu mahallesi temaslarında muhtarlara kendi elleriyle teslim etti.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mektubunu adreslerine elden teslim eden Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ziyaretlerde “18 maddelik anayasa değişikliği bugün yaşanan sorunların hiçbirisini çözmeyecek.

 

 

İşsizlik için bir çözüm önerisi getirmiyor. Yoksulluğu yenebilecek bir formül içermiyor. Aksine devlet bütçesinin oluşumunu bile milletin yüzde yüzünü temsil eden Meclis’ten alıp, partili başkana veriyor.

 

 

Başkan olacak kişi, bütçeyi oluştururken alınacak vergileri de belirleyecek. Sütten mi, ekmekten mi vergiyi daha çok alacak yoksa başka kalemleri mi vergide asıl gelir kalemi sayacak? Bu anayasa değişikliği bu hakkı partili olacak başkana veriyor. İsterse bir sabah, hazinenin kasası boşalmış, emekliler zaten çalışmıyor, çok şeye de ihtiyaçları yok, düşürüyorum maaşlarını diyebilir. Bunu frenleyecek bir mekanizma bu değişiklikte yok çünkü. Böyle bir anayasa değişikliği bize hayırdan başka bir seçenek bırakmıyor” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)