CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, BAŞBAKAN YILDIRIM'A MADDE BAĞIMLILIĞINDAKİ ARTIŞTA İÇİŞLERİ VE SAĞLIK BAKANLIKLARININ EKSİKLİKLERİNİN NELER OLDUĞUNU SORDU

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, son günlerde Bursa’nın da gündemine oturan madde bağımlılığıyla ilgili gelişmeleri Meclis’e taşıdı.

GÜNDEM 08.02.2017, 13:41 08.02.2017, 13:41
CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, BAŞBAKAN YILDIRIM'A MADDE BAĞIMLILIĞINDAKİ ARTIŞTA İÇİŞLERİ VE SAĞLIK BAKANLIKLARININ EKSİKLİKLERİNİN NELER OLDUĞUNU SORDU

Başbakan Bina Yıldırım’ın yanıtlaması amacıyla Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Altaca Kayışoğlu, uyuşturucu kullanımının artışı konusunda İçişleri ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaları sordu.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın Bursa’da 17 bin kişinin AMATEM’e başvuru yaptığına dair bilgileri hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a uyuşturucu kullanımının çocuk yaşlara kadar inmesinin gerekçelerini sorarken, İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın nerelerde eksik kaldığının açıklanmasını istedi.

 

Bugüne kadar kaç kişinin uyuşturucu tedavi görmek için AMATEM’lere başvurduğunu, kaçının tedavi edildiğini, başarı oranının ne olduğu gibi sorular da soran Altaca Kayışoğlu, çözüm önerisinde de bulundu.

 

Bursa’da madde bağımlılığı konusunda sıkıntılı günler yaşayan Alemdar Mahallesi’nde yaptığı muhtar ziyaretinde edindiği bilgileri de paylaşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Hukuken 18 yaşın üstündeki bağımlıların tedavi için kendi rızalarının olması gerekiyor. Mahalle muhtarı Abdullah Akay’ın verdiği bilgilerde maalesef aile geçindirmek zorunda olan 18 yaş üstü kesimin tedaviye yanaşmadığı anlaşılıyor.

 

Bunun için hem aileler hem de bağımlılarla ilgili tedavi süresince ekonomik bir destek programının da oluşturulması gerekiyor. 18 yaşını geçmiş, aileye karışmış hem bağımlı hem de satıcı pozisyonuna gelmiş insanları tedavi edebilmek için sürecin ekonomik olarak da desteklenmesi gerekiyor. Hükümet, bir ur gibi ülkeyi saran bu konuda hızlı adımlar atmalı; yoksa sorun daha da derinleşecek” uyarısında bulundu.

 

Türkiye’de madde bağımlılığının ilkokul çağına kadar indiğini hatırlatan Altaca Kayışoğlu, “Bu konuda acil önlemlerin alınması gerekiyor. Meclis’te verdiğimiz araştırma önergeleri var ama iktidar bu konuya öncelik vermedi. Önceliği Türkiye’de kutuplaşmayı derinleştirecek anayasa değişikliğine verdi, can alıcı sorunlara yoğunlaşmadı” serzenişinde bulundu.

 

 

Yorumlar (0)