CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, ADALET BAKANI BOZDAĞ'A SORDU: 15 YILDIR İKTİDARDASINIZ; BU SÜREÇTE İSTEYİP DE ÇIKARAMADIĞINIZ KANUN OLDU MU?

CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Anayasa Değişikliği Teklifi görüşmelerinin soru cevap kısmında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a üç soru sordu.

GÜNDEM 10.01.2017, 17:09 10.01.2017, 17:09
CHP'Lİ KAYIŞOĞLU, ADALET BAKANI BOZDAĞ'A SORDU: 15 YILDIR İKTİDARDASINIZ; BU SÜREÇTE İSTEYİP DE ÇIKARAMADIĞINIZ KANUN OLDU MU?

Anayasa Komisyonu görüşmeleri sırasında 21’den 18 maddeye düşen Anayasa Değişikliği Teklifi’nin geneli üzerine yapılan görüşmelerin ardından Altaca Kayışoğlu, Bakan Bozdağ’a önce, “15 yıldır iktidardasınız, bu süreçte çıkarmak isteyip de çıkaramadığınız kanun oldu mu? Yapmak isteyip de engellendiğiniz proje var mı” diye sordu.





CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun ikinci soru işe şu oldu:





“ Cumhurbaşkanı partili olursa, Anayasa'ya göre edeceği tarafsızlık yeminine nasıl uyacak?”





Anayasa Komisyonu Üyesi Altaca Kayışoğlu, Bakan Bozdağ’ın yanıtlaması amacıyla söz alıp sorduğu üçüncü soru da ise şu noktaya dikkat çekti:





Cumhurbaşkanına siyasi sorumluluk getirdik dediniz. Hangi maddede olduğunu söyler misiniz? Soru dahi sorulamayacak olan Cumhurbaşkanı siyaseten nasıl sorumlu olacak?”





Milletvekillerine tanınan sürenin ardından konuşan Bakan Bozdağ’ın yöneltilen sorulara yanıt vermek yerine geçmişten örneklerle kendisine verilen süreyi geçiştirmeye çalışmasını da eleştiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Anayasa’nın hükümlerini uygulamakla sorumlu olan bakanlar, maalesef her gün suç işliyorlar. Meclis’in yetkilerini ortadan kaldırıp milletin egemenliğini bir kişiye vermeyi içlerine sindirebiliyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisiyle Kurtuluş Savaşı mücadelesi veren Anadolu insanına sağladığı imkanı AKP iktidarı bu teklif ile geri alıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Türk insanını yeniden kullaştıracak bu teklife evet diyerek, tek adamcı bir anlayışın değirmenine su taşıyor. İnanıyorum ki birey olmanın hazzına erişmiş, seçme ve seçilmenin anlamını kavramış, ortaçağ kölelik anlayışı olan kulluk düzenini Cumhuriyet’le yerle bir eden milyonlar; keser gibi hep kendisine yontan siyasetçileri elbette bir gün cezalandıracaktır” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)