CHP'li Karabıyık'tan Öğretmenler Günü mesajı

Karabıyık, atanamayan öğretmenlere, öğretmen sorunlarına ve 12 yıl içerisinde sayısız değişikliğe uğrayan eğitim sistemine dikkat çekti. Bu değişiklikler ve okullardaki olumsuz koşullar nedeniyle öğrenciler yeterli ve kaliteli bir eğitim alamazken, öğretmenlerin de maddi ve manevi zorluklarla mücadele ettiğinin altını çizdi.

GÜNDEM 24.11.2016, 11:35 24.11.2016, 11:35
CHP'li Karabıyık'tan Öğretmenler Günü mesajı

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Lale Karabıyık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “başöğretmenlik” unvanın verilişinin de yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Eğitim sistemindeki sorunlar çözüme kavuşturulmadan kültür, bilim, teknoloji vb. alanlarda kalkınma ve ilerlemeden söz edilemeyeceğinin altını çizen Karabıyık, atanamayan öğretmenlere, öğretmen sorunlarına ve 12 yıl içerisinde sayısız değişikliğe uğrayan eğitim sistemine dikkat çekti. Bu değişiklikler ve okullardaki olumsuz koşullar nedeniyle öğrenciler yeterli ve kaliteli bir eğitim alamazken, öğretmenlerin de maddi ve manevi zorluklarla mücadele ettiğinin altını çizen Karabıyık’ın kutlama mesajı şöyle:

 

“Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" unvanının verildiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen büyük önemin göstergesidir. Eğitim, geleceğimizi şekillendiren en önemli unsurdur ve demokrasimizin geleceği, toplumsal sorunların çözüme ulaşması, hoşgörü ortamının yerleşmesi, bilgi ve birikimlerimizle dünya ile rekabet edebilmemiz için eğitim, hayati bir öneme sahiptir. Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alması ve gelişmesi ancak eğitim ile mümkündür. Yüzbinlerce öğretmen atama bekliyor, yine son dönemde binlercesi açığa alındı, ihraç edildi ve öğrencilerinden ayrıldı. Öğretmenlerimizin büyük bir bölümü, mesleğinden elde ettiği gelirle geçinemiyor; siyasi görüşleri veya dini inançları nedeniyle fişleniyor ve baskı ile karşılaşıyor. Öğrenciler ise sınav odaklı hale geldiler ve girdikleri sınavları kazanırlarsa, parlak bir gelecek onları bekliyor beklentisi içindeler. Mezun olduklarında ise iş bulmakta zorluk yaşıyorlar. Hükümetin yanlış politikaları ile yüzbinlerce öğretmen öğrencisiz, öğrenciler ise öğretmensiz kalıyor. Öğretmenlerimizin ve eğitim sisteminin sorunları, bir kader değildir. Güçlü bir gelecek ve Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere ulaşması için yaşanan sorunları çözmemiz gerekiyor. Bu duygularla, Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek mücadelesi veren, geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını diliyorum."

Yorumlar (0)