banner773

CHP'li kadın vekiller 'Anayasa'ya hayır kampanyası' başlattı

Anayasa değişikliğinin meclis görüşmelerine başlandığı şu günlerde, CHP’li kadın milletvekilleri, bu teklife niçin HAYIR dediklerini önce kadınlar olmak üzere halka daha iyi anlatabilmek için bir kampanya başlattı.

GÜNDEM 13.01.2017, 16:46 13.01.2017, 16:46
CHP'li kadın vekiller 'Anayasa'ya hayır kampanyası' başlattı

Birgün’de yer alan habere göre, Ankara Milletvekili ve aynı zamanda bu kampanyanın da öncülüğünü yapan Şenal Sarıhan, başlatılan bu kampanyaya ilişkin olarak, “TBMM’de görüşülmekte olan Anayasa Değişikliği konusunda, biz kadın vekiller olarak, her gün bir video ile bu Anayasa’ya neden “HAYIR” dediğimizi size iletmeye çalışacağız. Sesimizi yayın, sesimizi genişletin.” dedi.

 

Kısa sürede kadın milletvekillerinden büyük destek gören bu girişim, birçok milletvekilinin hazırlamış olduğu kısa videolar eşliğinde sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başladı. Kampanyaya destek veren ve videoları ile neden HAYIR dediklerini anlatan CHP’ nin kadın vekillerinden bazılarının ifadeleri ise şu şekilde.

 

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ; “Bu teklif toplumsal bir uzlaşı ile gerçekleştirilmediği, tek b tek kişiye hizmet için kabul etmiyoruz. Bu ayrışma, Türkiye Cumhuriyetini yakın bir zamanda bölünmeye götüreceği için “HAYIR” diyorum.”

 

Denizli Milletvekili Melike Basmacı; “ Ben de bu teklife “HAYIR” diyorum. Çünkü ben, ülkemi seviyorum. Ülkemin tek adam ile değil de, gerçekten hak ettiği “Meclis” ile yönetilmesini istiyorum. Tüm kız çocuklarının bu ülkede özgür, bağımsız, dikta ile değil de, gerçekten kendi ruhlarının istediği şekilde büyümelerini istiyorum.”

 

Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer; “ Bugün AKP ve MHP tarafından hazırlanan, dayatılan metin, bir uzlaşı metni değildir. Bu metin, toplumu kutuplaştıracak olan, toplumu ortadan ikiye bölecek olan bir metindir. Bunun için, millet tarafından seçilmiş bir Milletvekili olarak, çocuklarım için, torunlarım için, bu ülke için yılmadan, yorulmadan bu metne “HAYIR” diyeceğim ve geçmemesi için çalışacağım.”

 

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; “İstiyorlar ki; tarihimizi, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, özgürlüğümüzü, haklarımızı çöpe atalım, unutalım. İrademizi, aklımızı vicdanımızı kendileri gibi bir tek kişiye teslim edelim. Baskıya zulme tehdide, şiddete, boyun eğelim, korkalım. Birileri Sultanlık rejimi kurmak istiyor, birileri ona koltuk değneği oluyor diye bu halk, zulme geçit vermeyecektir .”

 

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir; “ Bu Anayasa’ya HAYIR diyerek, bize emanet edilen Cumhuriyete, tam bağımsız, demokratik Türkiye’ye sahip çıkacağım. Bu Anayasa değişikliği ile, bütün Cumhuriyet kazanımlarımızın, bir tek kişiye teslim edildiği dikta rejimine engel olacağım.”

 

Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen; “ Bu anayasa teklifinde sarayın diktatörlüğü var. Peki halk için ne var? Halkın dertleri, halkın sorunu, halkın gündemi bu teklifin içinde yok. Çünkü sarayın gündemi halkın gündemi değil. Halk ölüyor, acının biri bitmeden diğeri başlıyor. OHAL oldu “olağan hal”. AKP İktidarı ne yapıyor peki? Saraya Anayasa yetiştiriyor. Biz, yeminimize, namusumuza sahip çıkmak için AKP-MHP işbirliği ile meclise gelen Anayasa değişikliğine HAYIR diyeceğiz.”

 

Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer; “ Bu Anayasa maddeleri yazılırken, o kadar acele edilmiş, akıl ve mantık o kadar devre dışı bırakılmış ki, adeta yangından mal kaçırır gibi davranılmış, adeta üzeri örtülmesi gereken bir suç varmış gibi hazırlanmış bir teklif ile karşı karşıyayız. Bir kişiyi hem meclis başkanı, hem hükümet, hem yargı yerine koyan, herkese emireri muamelesi yapan bu diktatörlük anayasasına karşıyım.”

 

İzmir Milletvekili Zeynep Altıok; “ Anayasa değişikliği ile hedeflenen, doğrudan bir rejim değişikliğidir. AKP’nin, “Yeni Türkiye” ve “İleri Demokrasi” diye çıktığı yolda, tek adamın yetkisini, diktasını dayatması anlamına gelmektedir. Milli irade dedikleri, halkın yüzde yüzünü belirlediği milletin meclisinin, yüzde elli birin oyuyla yok edilmesi, feshedilmesi demektir. Bugün fiili olan durumda, asgari ücretlinin yoksulluğu, emekçinin işsizliği, taşeron işçinin ölümle yüz yüze geldiği gerçeğinin kalıcı ve çözümsüz bir tek adam iktidarına teslim edilmesi demektir. AKP iktidarının bizi her gün sürüklediği şiddet ortamının, baskının kalıcı olmaması için bu Anayasa değişikliğine HAYIR diyoruz.

 

Kampanya, diğer kadın vekillerin sözleri ile devam edecek. Ankara Milletvekili Sarıhan, “Ankara Valiliği 30 günlük yasakla, sokakları halka ve vekillere yasakladı. Ancak, direnişin ve karşı koyuşun çeşitli yolları vardır. Bu kampanya ile her yere çığlığımızı duyurmak istiyoruz. Kadınlardan ve herkesten bu videoları paylaşarak, sesimize güç katmalarını diliyoruz.” dedi.

 

Yorumlar (0)