CHP'Lİ İRGİL:ÇANAKKALE RUHUNA SAHİPKEN KUL OLUN DİYENE, NASIL EVET DERİZ!

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil; “Kahraman dedelerimiz 102 yıl önce özgür ve bağımsız bir ülke için canını feda etmişti, şimdi bu ülke insanını bir kişiye kul etmek istiyorlar, buna nasıl izin veririz!” dedi.

GÜNDEM 18.03.2017, 13:13 18.03.2017, 13:13
CHP'Lİ İRGİL:ÇANAKKALE RUHUNA SAHİPKEN KUL OLUN DİYENE, NASIL EVET DERİZ!

 

 

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil; “Kahraman dedelerimiz 102 yıl önce özgür ve bağımsız bir ülke için canını feda etmişti, şimdi bu ülke insanını bir kişiye kul etmek istiyorlar, buna nasıl izin veririz!” dedi. 

 

 

İrgil açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

 

 

“102 yıl önce vatan toprakları için canlarını seve seve vererek vatanın ve milletin kaderini çizen, vatan sevgisinin ne olduğunu tüm dünyaya gösteren kahraman dedelerimizi hayranlık, minnet ve rahmetle anıyorum. Bugün, ne düşman işbirlikçileri ne de bu vatanı parçalamak isteyenler akıllarda kaldı. Bugün kalbimizde yaşayanlar ve minnetle andıklarımız bu topraklar için, bu vatan için, özgür ve bağımsız bir ülke miras bırakmak için kanlarının son damlasına kadar savaşanlar ve canını feda edenlerdir. İşte biz bu vatansever ecdadın torunları olduğumuzu hiç unutmuyoruz. Biz Çanakkale ruhuna sahipken, bize ‘özgürlüğünüzü bir kişiye verin, kul olun’ diyene nasıl ‘evet’ deriz! Bu sebepledir ki, içinde bulunduğumuz bu günlerde egemenliği milletten alıp bir kişiye devretmek isteyenlere, bu ülke insanını bir kişiye kul etmek isteyenlere en yüksek sesimizle ‘hayır’ diyoruz. Bizim özgür ve bağımsız bir ülkede yaşayabilmemiz uğruna canla başla mücadele eden dedelerimizin rahat uyumaları için biz ‘hayır’ diyoruz. Vicdana ve ecdadımıza saygının, onların değer verdiklerine değer vermenin, bize bırakılan emanete hıyanet etmemenin bilincinde olarak ‘hayır’ diyoruz.”

Yorumlar (0)