CHP'Lİ İLGEZDİ ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDA SERT KONUŞTU: KUZUYU KURDA EMANET EDİYORSUNUZ

İlgezdi,bu gördüğünüz okul sırasında, oyun bahçesinde olması gereken KÜÇÜCÜK BEDENLERİ, şu gördüğünüz KOCAMAN, SAPKIN BEDENLERE teslim ediyorsunuz.

GÜNDEM 22.11.2016, 17:48 22.11.2016, 17:48
CHP'Lİ İLGEZDİ ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDA SERT KONUŞTU: KUZUYU KURDA EMANET EDİYORSUNUZ

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gazme Akkuş İlgezdi, Meclis Genel Kurulu'nda "Çocuk İstismarı" ile ilgili  gündem dışı konuşma yaptı.

 

Gamze Akkuş İlgezdi konuşmasında şunları söyledi:

 

BU MÜCADELE BİZİM DAVAMIZDIR


Başta 127 kadın örgütü olmak üzere, günlerdir Türkiye’nin dört bir yanında direnen, bu anlayışa karşı çıkan mücadeleci ve emekçi kadınlarımızı selamlıyorum. Mücadeleleri davamızdır.Hâkimlerin ve polislerin kendisine inanmadığını ve dalga geçtiğini düşünen bir çocuğumuz şöyle diyor: 
“Hâkim amca bir daha bana bağırma. 15 yaşında, 38 kilo bir kızım. Tecavüze nasıl karşı koyabilirdim. Bir daha mahkemenize gelmeyeceğim. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum” 

 

BU ÖNERGE BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR


Bugünkü çürümüşlüğü bu mağdur çocuğumuzdan daha iyi kim anlatabilir?Bir çocuğu bu satırları yazmaya mecbur eden; 8 tecavüzcüye beraat veren hâkimin, körelen vicdanı mıdır? Yoksa hâkime bu cesareti veren, siyasete teslim olmuş adalet anlayışı mıdır? 


•    Bakın; bir yılda adliyeye taşınan cinsel istismar sayısı 17 binken 
•    Her ay en az 650 çocuk cinsel istismara uğruyorken,
•    Geçtiğimiz yıl 32 binden fazla çocuk evliliği gerçekleşmişken;
Yaklaşık bir haftadır, biz, bu önergeyi tartışıyoruz. Bizim için bu önerge yok hükmündedir.

 

OYUN ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR ANNE OLMAYA ZORLANIYORLAR


Küçük yaşta yapılan evliliklerin suç olduğunu, cinsel istismarın her halükarda suç olduğunu hepimiz biliyoruz.Adli vaka haline dönüşmedikçe, bu vakaların, sessizce kapatıldığını da biliyoruz.Bu konu, “muhalefet istismar ediyor” denilerek, geçiştirilemez!Ülkemizde, çocukları değil, egemen sistemi koruyan bir anlayış var. Çocuklarımız nesnelleştirilirken, aile bütünlüğü denilerek, hem kadına hem de çocuğa yönelik şiddet meşrulaştırılıyor! İstismara uğradığı için ya da istemediği halde evlendirilen ve oyuncak bebekle oynayacak çağdayken, anne olmaya zorlanan kızlarımızın feryatlarını duymuyor musunuz?


BU DURUMA YÜZ ÇEVİRENLER İNSANLIĞINI KAYBEDER


Aslında görevimiz, “Çocuk” tanımları arasındaki farkı kaldırmak ve yasal evlilik yaşını 18’e çekmekken,Aksine; resmi nikâhtan önce yapılan dini nikâhı suç olmaktan çıkartan karar ile çocuk evliliklerinin önü açıldı. Bizler, çocuklarımızın masum dünyasını, siyasetin oyun alanına çevirdiğimiz gün, insanlığımız kaybeder. İnsanlık kaybeder.  Biliyoruz ki,Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyada çocuklarına bayram armağan eden ilk ve tek parlamentodur.

 

"VATANI KORUMAK ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR"


Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” Gelin çocuklarımızı koruyalım. Bu önergenin komisyona çekilmesi yeterli değildir. Tümden geri çekerek, gazi meclise bu utancı yaşatmayalım. 

 


BAŞKA KADERLER OLMASIN


Bakın;13 yaşında tecavüze uğrayan, nikâhsız yaşamaya zorlanan, daha sonra kayınpederi tarafından, “başka erkeklerle konuşuyor” diye öldürülen minik Hilal’i hatırlayın!Ya da evlendirildiğinde 12, çocuk doğurduğunda 13, öldüğünde 14 yaşında olan Kader’i anımsayın!Türkiye’nin bu acı gerçeklerini çoğaltırsanız, bugün kaderleri; Kader ile aynı olan, yeni Kaderler, Hilaller ve adını bilmediğimiz nice çocuklar yaratırsınız.


Değerli Vekiller, Kamuoyu şu soruların cevaplarını bekliyor.

•    Adana’da evde uyurken, kaçırılarak tecavüze uğrayan 4 yaşındaki kız çocuğunun rızasını nasıl alacaksınız? 

•    Tecavüz edilen zihinsel engelli çocuklarımızı evlendirmek için, engeli yoktur raporunu hangi doktor verebilecek?

•    Ya da İstanbul’da 6 yaşındaki kuzenini, tecavüz ederek öldüren, 14 yaşındaki çocuğa, ağır tahrik indirimi mi uygulanacak?  

•    Çorum'da 13 yaşındaki 2 kız çocuğuna tecavüz eden 48 yaşındaki imam, çocuklardan hangisiyle evlendirilecek?

•    Ya da, Balıkesir’de 17 erkeğin tecavüzüne uğrayan çocuğumuz, tecavüzcülerden hangisiyle evlendirilecek? 

•    Ya tecavüzcüler evliyse ne olacak? ‘Boşan da gel’ mi diyeceksiniz? Olmadı tecavüze uğrayanlar kuma mı olacak?

•    Karaman’da, Gerger’de tecavüze uğrayan, 75 erkek çocuğu için ne yapılacak?

•    Siirt'te, 15 yaşındaki öz kardeşine tecavüz eden zanlı, kardeşiyle mi evlendirilecek? Yani ensest yasal hale mi gelecek?

•    Babası tarafından tecavüze uğrayan çocuklara ne olacak? Onlar da babalarıyla mı evlendirilecek?

 


KÜÇÜCÜK BEDENLERİ KOCAMAN SAPKIN BEDENLERE TESLİM EDİYORSUNUZ!

Tecavüz karşısında, “Çocuk bağırmayı öğrensin” demek, “Bir kereden bir şey olmaz” demek, görmedim, duymadım, bilmiyorum demektir. Susmak demektir! 
Tecavüzcüleri affetmeyi değerlerimiz kaldırmaz, halkımız kaldırmaz… Bu yük halkımıza çok ağır gelir.  Bu ateş, bir gün döner sizi de yakar. Bizi de yakar. Ülkeyi de yakar.Bakın, bu gördüğünüz okul sırasında, oyun bahçesinde olması gereken KÜÇÜCÜK BEDENLERİ, şu gördüğünüz KOCAMAN, SAPKIN BEDENLERE teslim ediyorsunuz.Siz oyun çağındaki çocukların, oyunlarını bozuyorsunuz.Siz kuzuyu kurda teslim ediyorsunuz.Oyun bitti Ayşe, oyun bitti Hacer, oyun bitti Elif, oyun bitti Fatma… Oyun bitti evlatlarım…

Yorumlar (0)