CHP'li Hürriyet: 'Siz gidin bu sözleri çerçeveletin!'

Gölcük Belediyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının altına ‘Efendiler yarın başkanlık sistemini ilan edeceğiz’ yazan belediye personeline en sert tepki Milletvekili Hürriyet’ten geldi.

GÜNDEM 15.03.2017, 17:17 15.03.2017, 17:17
CHP'li Hürriyet: 'Siz gidin bu sözleri çerçeveletin!'

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Gölcük Belediyesi’nde çalışan bir personelin odasına Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını yerleştirip, “Efendiler yarın başkanlık sistemini ilan edeceğiz” sözlerini yazdırmasına meclisten tepki gösterdi.Birgün’de yer alan habere göre,  Milletvekili Hürriyet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1993’te başkanlık sistemi ile ilgili kullandığı sözü hatırlatarak, “Siz gidin gerçekten söylediklerini çerçeveletin” dedi.

AKP’LİLERİN SİSTEMATİK ATATÜRK SALDIRISI

Mecliste konuşan TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuyla ilgili yaptığı konuşmasında; “Gölcük Belediyesi’nde çalışan AKP ilçe başkanının kardeşi Yasin Alp'in odasındaki Atatürk fotoğrafının üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını monte ederek "Efendiler, yarın başkanlık sistemini ilan edeceğiz." yazması nasıl bir aymazlıktır ve bu cesaret nereden alınmıştır? Cibilliyetinde Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı olan bu aymazlığı şiddetle kınıyorum. Ne yazık ki, AKP'liler sistematik şekilde bu tarz çirkinlikleri karşımıza çıkarmaktadır. Ne zaman Mustafa Kemal Atatürk'e bir hakaret olayı duysak altından AKP çıkması tesadüf müdür diye buradan sormak istiyorum” dedi.

 

“BAŞKANLIK ÖZENTİNİN SONUCUDUR”

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Siz tek bir kişiyi bu vatandan fazla sevmeye devam ettiğiniz sürece bu olayların ardı arkası kesilmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini çalarak ve değiştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sureti altına koyacağınıza Cumhurbaşkanının gerçek sözlerini hatırlayın da onları duvarlarınıza çerçeveletin diyorum. Ne diyor Sayın Cumhurbaşkanı? ‘Başkanlık sistemi bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesidir’ diyor, siz gidin bunları çerçeveletin” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Yorumlar (0)