CHP'Lİ GÜRER: İSRAİL İLE TİCARİ HACMİMİZ NEDEN ARTIYOR? İSRAİL İLE OLAN TÜM İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı. Gazze’deki katliama sessiz kalınamayacağını söyleyen Gürer, İsrail hükümetinin derhal saldırıları durdurması, Türkiye’nin ise İsrail ile olan ticari ve diplomatik ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM 15.05.2018, 12:11 15.05.2018, 12:11
CHP'Lİ GÜRER: İSRAİL İLE TİCARİ HACMİMİZ NEDEN ARTIYOR? İSRAİL İLE OLAN TÜM İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ!

KATİLAMA TEPKİ

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Gazze sınırında protesto gösterisi yapan Filistin halkına saldırıp, 58 masum insanın ölümüne ve 3 bine yakın Filistinlinin yaralanmasına sebep olan İsrail hükümetine tepki gösterdi. 

 

İNSANLIK AYIBINA SEYİRCİ KALINMAZ 

 

Gazze’deki katliama bir an önce dur denilmesi gerektiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İçinde bulunduğumuz 21. Yüzyılda hiçbir neden, masum insanların öldürülmesi, katledilmesi için gerekçe olamaz. İsrail’in dünyanın gözünün içine baka baka, Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmesine seyirci kalınamaz. Uluslararası toplumlar, bu katliamı durdurmak için vakit kaybetmeden harekete geçmeli, bir daha bu bölgede böyle bir utancın yaşanmaması için her türlü tedbir alınmalıdır” dedi. 

 

İSRAİL İLE TİCARİ HACMİMİZ NEDEN ARTIYOR?

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin Ortadoğu’da yıllardır süre gelen katliamlara, masum insanların öldürülmesine karşı etkin bir tutum sergileyemediğini de belirterek, “Türkiye, İsrail ile olan ticari ve diplomatik ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorundadır.  Türkiye’nin siyasi krize rağmen, İsrail ile olan ticari hacmi her geçen yıl artmaktadır. Ekonomi Bakanının soruma verdiği yanıtta İsrail ile 2016 yılında 4 milyar 342 milyon dolar olan ticari hacmimiz, 2017 yılına 4 milyar 918 milyon dolara çıkmıştır. Her platformda İsrail’e karşı tavır sergiler gibi görünen AKP hükümetinin, bu tavırlarının sözde olduğu, ticari hacmin artışından da görülebilmektedir.  Türkiye’nin İsrail ile olan 3 farklı ticari anlaşması bulunmaktadır. AKP hükümeti, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren İsrail ile  ticari hacmini her yıl artırmaktadır” dedi. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıyı kınadığı açıklamasında, öldürülen Filistinlilere Allahtan rahmet, tüm insanlığına başsağlığı dilerken, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulundu. 

Yorumlar (0)