CHP'Lİ GÜLAY YEDEKCİ BİR YIL ÖNCE İKTİDARI BÖYLE UYARMIŞTI!

CHP'li Yedekci,  "Türkiye, başka bir yere evrilmeye başlamıştır. Son on yılda 250 bin çocuğa cinsel istismarda bulunulmuştur. Hükûmetten, devletten aldığımız rakamlara bakıyoruz. Her 4 kişiden 1'i depresyonda. Uyuşturucu bağımlılığında yüzde 678 artış var. 10 yaşına inmiş uyuşturucu kullanma yaşı. Fuhuşta yüzde 790 artış var. Peki, Türkiye'de din ve ahlak işlerinden sorumlu Diyanet İşleri Başkanlığına çokça bakanlıktan daha çok para ayırıyorsunuz, bütçe ayırıyorsunuz. Ne yapıyorsunuz Mercedes almak dışında o paralarla?" dedi.

GÜNDEM 06.01.2018, 00:15 06.01.2018, 00:15
CHP'Lİ GÜLAY YEDEKCİ BİR YIL ÖNCE İKTİDARI BÖYLE UYARMIŞTI!

 

Diyanet, bulûğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtti. Diyanet, kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini bildirdi.Bu açıklama bir tepkide CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'den geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Mimar Gülay Yedekci'de 1 yıl önce Meclis'te yapmış olduğu konuşmada iktidar sıralarına seslenerek tarikat ve dini kullanarak çocuklarımıza yönelik istismarda bulunanlara gündeme getirip Diyanetin Mercedes almak dışında ne yaptığını sormuştu.

 

İşte Gülay Yedekci'nin Meclis'te yapmış olduğu o tarihi konuşma:


Bugün ülkemizde çok önemli bir dava görüşüldü. Karaman'da Ensar Vakfında tecavüze uğrayan çocuklarla ilgili bir duruşma vardı. Garip bir duruşma oldu ve sonrasında hepimizin endişe ettiği durumla karşılaştık. Bu tür olaylar her tür toplumda olabilir. Ama önemli olan böyle bir olay yaşandığından takınılacak tavırdır. Hükûmeti yönetenler neler yapmakta, nasıl tavır almaktadır. Biz, bakıyoruz, Aileden Sorumlu Sayın Bakan "Bir kereden bir şey olmaz. Ensar Vakfı ve onun çalışmalarını biliyoruz. Biz o vakfı tanıyoruz." Yani diyor ki: "Biz o sapıkları tanıyoruz. Onun için, bizim için fark etmez." Biz, Sayın Aile Bakanından vakfa değil çocuklara ve onların ailesine sahip çıkmasını beklerdik. Aile Bakanından "Biz o çocuklara sahip çıkacağız. Annelere babalara sahip çıkacağız." dediğini hiç duydunuz mu?


Aile Bakanı istifa etmelidir. Çocuklardan kıymetli hiçbir şeyimiz yok. Siz de annesiniz, babasınız. Türkiye, başka bir yere evrilmeye başlamıştır. Son on yılda 250 bin çocuğa cinsel istismarda bulunulmuştur. Hükûmetten, devletten aldığımız rakamlara bakıyoruz. Her 4 kişiden 1'i depresyonda. Uyuşturucu bağımlılığında yüzde 678 artış var. 10 yaşına inmiş uyuşturucu kullanma yaşı. Fuhuşta yüzde 790 artış var. Peki, Türkiye'de din ve ahlak işlerinden sorumlu Diyanet İşleri Başkanlığına çokça bakanlıktan daha çok para ayırıyorsunuz, bütçe ayırıyorsunuz. Ne yapıyorsunuz Mercedes almak dışında o paralarla? Yaptığınız iş nedir? Bir ülkede ahlak çökmüşse o ülkede birçok sorun var demektir. 

 

Efendim, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun adının lekelenmesi için elinizden geleni yapıyorsunuz. Havuz medyasını olduğu gibi seferber ettiniz. TRT'yi de açıkça kullanıyorsunuz. Her yerde sizin adamlarınız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına laf söylüyor.

 
Buradan açıkça söylüyoruz: Ne milletimizin gönlündeki Atatürk sevgisini silebilirsiniz ne de bu yüzyıllara sâri olan Atatürk'ün büyük liderliğini, başarısını silebilirsiniz 23 Nisanı kutlatmak istemiyorsunuz. Neden istemiyorsunuz? Bakın, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." dendi. Atatürk, Ulusal Egemenlik Bayramı'nı çocuklara armağan etmiştir. 

Madem şehitlerimiz için kutlama yapmak istemiyorsunuz, niçin konserler veriyorsunuz? Niçin etkinlikler yapıyorsunuz? Her zaman bir bahaneniz var. 29 Ekimi kutlatmak istemediniz. Daha iki sene önce, benim de içinde olduğum partili gruba siz hakaret ettiniz ve darp ettiniz. 29 Ekimi, 19 Mayısı, 23 Nisanı size rağmen, sonsuza dek kutlayacağız. Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün cumhuriyetidir, hep öyle kalacaktır. Çünkü sizin "Doksan yıllık reklam arası." dediğiniz, bizim için Atatürk'ün hatırasıdır. Biz, doksan yıllık reklam arası değil, Atatürk'ün hatırası diyoruz ve uzun adam değil, sarı saçlı, mavi gözlü dev diyoruz. "Hamile kadın sokakta gezemez. 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir." Diyen zihniyetle kavgalıyız, bu zihniyetin karşısındayız ve direneceğiz. 
 

Yorumlar (0)