CHP'li Gaye Usluer Avusturya'da Hayır'ı konuşuyor

Usluer, Avrupa’daki Türk vatandaşlarının tek adam rejimine karşı bir duruş sergilediklerini söyleyerek şunları ekledi: “ Bu bölgede karşılaştığım hemen herkesin fikrini soruyorum. İçlerinde daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlar da var, bunu kendileri ifade etmekten çekinmiyorlar fakat bunun bir rejim değişikliği olduğunun bilincinde olarak hayır oyu kullanacaklarını ifade ettiler.

GÜNDEM 19.03.2017, 18:37 19.03.2017, 18:37
CHP'li Gaye Usluer Avusturya'da Hayır'ı konuşuyor

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Avusturya'nın Voralberg Brezen bölgesinde şehir şehir dolaşarak sivil toplum örgütlerini, hemşehri derneklerini ziyaret ediyor.

 

 

Yurt dışında 27 Mart’ta başlayacak referandum sürecine ilişkin yurttaşların sorularını yanıtlayan Usluer, “Hükumet şimdiye kadar ne istemiş de yapamamış” sorusu ile çok sık karşılaştığını belirtti. Usluer, özellikle dış politikada izlenen yanlış gidişatı eleştiren Avusturya'daki Türk vatandaşlarının, Türkiye'nin saldırgan politikalarının ülke dışında yaşayan vatandaşları da zor durumda bıraktığını ve ayrıca ülkenin itibarını da zedelediğini dile getirdiklerini ifade etti.

 

 

Usluer, Avrupa’daki Türk vatandaşlarının tek adam rejimine karşı bir duruş sergilediklerini söyleyerek şunları ekledi: “ Bu bölgede karşılaştığım hemen herkesin fikrini soruyorum. İçlerinde daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlar da var, bunu kendileri ifade etmekten çekinmiyorlar fakat bunun bir rejim değişikliği olduğunun bilincinde olarak hayır oyu kullanacaklarını ifade ettiler. Burada elbette bizim ülkemizden daha özgürce ve korkusuzca fikirlerini söyleyebiliyorlar insanlar. Bütün gün gerçekleştirdiğim temaslarda en çok dikkatimi çeken bu oldu. Türkiye’de vatandaşlarımızla konuşurken herkesin endişe ve korku içinde olduğuna ve çoğu kez kendini ifade etmekten imtina ettiğine şahit oluyorduk. Bu üzücü bir deneyim oldu benim için” dedi. 

Yorumlar (0)