CHP'li Erkek: 'Çanakkale Köprüsü Güzergâhında Yabancılara Arazi Satıldı mı?'

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, temeli atılacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü'nün güzergâhında satılan gayrimenkulleri Meclis Başkanlığına sunduğu bir önergeyle gündeme getirdi.

GÜNDEM 16.03.2017, 13:24 16.03.2017, 13:24
CHP'li Erkek: 'Çanakkale Köprüsü Güzergâhında Yabancılara Arazi Satıldı mı?'

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek'in önergesi:

 

 

 

                Çanakkale’ye yapımı için ihale süreci tamamlanan ve temeli atılması beklenen Çanakkale 1915 Köprüsü’nün güzergâhı belirlendikten sonra, bu güzergâhın yakınlarındaki bölgelerde bulunan arazilerin çok ciddi değerlendiği ve bu değerleme öncesinde ve sonrasında çok sayıda arazinin satışının gerçekleştiği belirtilmektedir. Bu bağlamda:  

 

 

  1. Köprü güzergâhının belirlenmesinin öncesinden ve/veya sonrasında, güzergâh yakınlarında, Hazine’ye ait gayrimenkullerden satışı gerçekleşen söz konusu mudur?

 

 

  1. Bahsi geçen yerlerde yabancı uyruklulara ne kadarlık toprak satışı gerçekleşmiştir? Bu toprak satışları hangi ülke uyruklulara yapılmıştır? Yurttaşlarımıza satışı gerçekleştirilenler söz konusu mudur?

 

 

  1. Son 10 yıl içerisinde Çanakkale ilimiz ve Türkiye genelinde (iller ayrı ayrı belirtilmek üzere) Hazine’ye ait olan gayrimenkullerden ne kadarlık bir satış gerçekleşmiştir? Bunlar içinden yabancı uyruklulara satılanların miktarı ve bunların toplam satışa oranı nedir?

 

 

  1. Hazine’ye ait olmayan gayrimenkul satışlarından ne kadarı yabancı uyruklulara gerçekleşmiştir? Bunların Çanakkale ilimiz ve diğer illerimize göre dağılımları nelerdir?  

 

 

 

 

  1. 2005-2017 yılları arasında Çanakkale ilimizde ve Türkiye genelinde, Hazine’ye ait olan ve satılan tarım arazileri miktarı nedir? Bunlar içinde yabancılara satışı yapılan arazi var mıdır? Varsa ne kadardır? Bunlardan ne kadarlık bir gelir elde edilmiştir?

 

 

  1. Hazine’ye ait olup satılan tarım arazilerinde amaç dışı kullanım söz konusu olmuş mudur?

 

 

  1. Çanakkale ilimizde ve Türkiye genelinde bahsi geçen tarım arazilerinden ne kadarını arazileri kullananlar satın alabilmiştir? 

Yorumlar (0)