CHP'Lİ EREN ERDEM:KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KILINA ZARAR VERENİN DÜNYAYI BAŞINA YIKARIZ

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, CHP Buca İlçe Kongresi'nde divan başkanlığı görevini üstlendi.

GÜNDEM 10.12.2017, 19:23 10.12.2017, 19:23
CHP'Lİ EREN ERDEM:KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KILINA ZARAR VERENİN DÜNYAYI BAŞINA YIKARIZ

Eren Erdem'in divan başkanlığı yaptığı kongrede iki aday yarıştı.Erdem kongrede yaptığı konuşmada AKP iktidarına yüklendi.

 

İşte Eren Erdem'in konuşmasından satır başları:

BAŞKANLIK REJİMİNİ SAVUNANLAR DEMOKRASİYA KARŞI OLANLARDIR

CHP'nin kongreleri Türkiye’de önem arz eden kongrelerdir. Kongreler kavga etmek, gerilmek, ayrılmak yeri değil; birleşmek, iktidara yürümek için el birliğiyle inşa etme yeridir. Türkiye şu anda çok zor bir dönemden geçiyor. İki siyasal hat var. Demokrasiden yana olanlar var, demokrasiye karşı olanlar var. Başkanlık rejimini savunanlar demokrasiye karşı olanlardır. Türkiye’deki siyasi kutuplaşmayı böyle tanımlayabiliriz. Bu salonda ne olursa olsun, bu salondan çıkınca yapılacak tek şey, 2019’a yönelik çalışmalarımıza devam etmektir.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KILINA ZARAR VERENİN DÜNYAYI BAŞINA YIKARIZ

Bugün bir belediye başkanımızı görevden uzaklaştırdılar. Hakkında bir sürü ıslatta bulundular. Bu ıslatlar mahkemeler tarafından takipsizlik aldı. Neden yaptılar bunu? Cumhuriyet Halk Partisinin sabrını sınıyorlar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na nasıl ulaşırız da, ekarte ederiz diye. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar verenin dünyayı başına yıkarız" dedi.

TÜRKİYE RTE VE AİLESİ TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

“Türkiye RTE ve ailesi tarafından yönetiliyor. Bir belediye başkanımızı görevden uzaklaştırdılar. Ataşehir Belediye Başkanımız. Hakkında istinatlar var. Bunların tamamı mahkemeler tarafından takipsizlik almış durumda. Belgeleriyle açıklandı. Üstelik iktidarın tasallut olduğu mahkemeler tarafından takipsizlik almış davalardır. Bunu CHP’nin sabrını sınamak için yaptılar. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na nasıl ulaşırız da onu nasıl ekarte ederiz hesapları yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kılına zarar vermeyi aklından geçirenlerin dünyayı başına yıkarız. Dinlediğimiz şarkılarda Mustafa Kemal’i hatırlıyoruz, onlar Reza Zarrab’ı hatırlıyor. Böyle ceberrut istibdat dönemlerinde CHP neferi olma kahramanlığını icra etmiş yol arkadaşlarım temennim odur ki bu büyük ortak ruh ve birlik ve beraberlikle geçsin. Gönüllerimiz birbirine daha yakın olsun. Türkiye’ye Buca’dan selam verelim. Ey diktatör senin bize reva gördüğün geleceği yaşamayacağız. 80 milyon için hak hukuk adalet temelinde Cumhuriyeti ayağa kaldıracağız” mesajını verdi.

Yorumlar (0)