CHP'li Eren Erdem: Siyasi Ayaktan Korkuyorlar

Cumhuriyet Gazetesinde , “İşte Siyasi Ayak ve Yazıcı’ya 10 Soru “ başlığı ile yayınlanan habere Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin 5 Eylül 2017 tarihli kararıyla erişim yasağı getirilmesi Konusunu TBMM Gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem; “İktidar siyasi ayağın ortaya çıkmasından korkuyor mu? Bu telaşın sebebi ne ?”dedi.

GÜNDEM 11.09.2017, 14:12 11.09.2017, 14:12
CHP'li Eren Erdem: Siyasi Ayaktan Korkuyorlar

TEKZİP  ETMEK YERİNE NEDEN YASAKLAMA?

 

Bir Gazetede yayınlanan haberi yanlış bulursanız tekzip edersiniz. Bunun yolları ve teamülleri herkesçe bilinmektedir. Al acele   yayına ulaşım yasağı getirilerek, kamuoyundan ne kaçırılmak isteniyor?  Bu haberin ucu kime dokunuyor? Tüm bunları bilmek kamuoyunun hakkıdır. “ ifadelerini kullanan Erdem, “  FETÖ nün siyasi ayağı   ile ilgili ne zaman ciddi bir  konu gündeme gelse  AKP büyük bir telaş içine girerek ;   ya mahkemeler aracılığı ile veya gündemi değiştirerek konunun kapanması için büyük bir gayret sarf etmektedir. Çünkü bu siyasi ayağın AKP nin içine uzanmasından korkuyorlar.

 

SİYASİ AYAĞIN UCU AKP YE DOKUNUYOR.

 

Siyasi ayak ile ilgili, ortaya atılan her somut iddianın ucu AKP ye dokunmaktadır.  Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan habere erişiminin engellenmesinin amacı da budur.  Hangi yasağı koyarlarsa  koysunlar,  gerçekler mutlaka ortaya çıkacaktır”, dedi. Eren Erdem ; Başbakan Binali Yıldırım’ın  cevaplaması istemi ile TBMM ne verdiği yazılı soru önergesinde şu görüşlere yer verdi.

 

HİMMET TOPLAYAN İŞ ADAMI, BAKANIN OĞLU İLE ORTAK MI?

 

“Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin 5 Eylül 2017 tarihli kararıyla “İşte Siyasi Ayak” ve “Yazıcı’ya 10 Soru”  başlığıyla Cumhuriyet Gazetesinde  yayımlanan habere “5651 sayılı kanun uyarınca Erişim Sağlayıcıları Birliği” tarafından internet ortamında erişim engellendi.

 

Erişim yasağı getirilen haberlerde , bir eski bakan ve AKP Yöneticisinin  oğlunun iş ilişkilerine yer veriliyordu. AKP tarafından FETÖ ile mücadelede milat olarak kabul edilen 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra bu eski bakanın oğlu;   10 Haziran 2014’te , 15 Temmuz’un ardından , adı FETÖ soruşturmalarında “İstanbul’daki ‘himmet toplantılarına katılan ilk işadamlarından biri olarak geçmiş  ve   Rize’de yaptırdığı  yurda da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle el konulan bir iş adamı ile ortak şirket kurduğuna yer verilmektedir.

 

Bu bilgiler  adli makamlara yansıyarak resmiyet kazanmıştır.

              Bu açıklamalar ışığında;

 

  1. Cumhuriyet Gazetesine ait söz konusu haber hangi gerekçelerle engellenmiştir. Hükumet veya partiniz erişim konusunda müdahil olmuş mudur? Şikâyetçi var mıdır? Mahkeme kimin talebi üzerine böyle bir karar vermiştir?
  2. Habere konu olan ve parti yöneticiniz , eski bakan ve oğlu ile  ortaklık kurduğu iddia edilen iş adamı kimdir? FETÖ  soruşturmasından göz altına alınmış mıdır? Hakkında her hangi bir dava açılmış mıdır?
  3. Aynı İşadamı, Eski Bakan ve oğlu ile birlikte , dönemin Rize Valisi , Tanzanya’da , bir Fabrika açılışına katılmış mıdır? Bu fabrika kime aittir.?
  4. Dönemin Rize Valisi FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile görevden alınmış mıdır?

       5.15 Temmuzdan sonra Rize’de  FETÖ’ye ait olduğu gerekçesiyle el konulan Yurt var mıdır? Bunların sahipleri                    kimlerdir?”

Yorumlar (0)