CHP'Lİ EREN ERDEM: KAZAKİSTAN BİLE BAŞKANLIĞI TERK EDERKEN, BİZ BAŞKANLIĞA GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ!

Kazakistan'da gerçekleşen, Cumhurbaşkanının yetkilerinin büyük bir kısmını Meclis'e devretmeyi öngören referandum süreci ile ilgili olarak, CHP'li Eren Erdem TBMM'de açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 06.03.2017, 17:32 06.03.2017, 17:32
CHP'Lİ EREN ERDEM: KAZAKİSTAN BİLE BAŞKANLIĞI TERK EDERKEN, BİZ BAŞKANLIĞA GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ!

“KAZAKİSTAN BAŞKANLIĞI TERK EDERKEN, BİZ BAŞKANLIĞA GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ!”

 

CHP’li Erdem açıklamasında “Kazakistan halkı, referandumda başkanlığı tedavülden söküp attı. Başkanın yetkilerini Meclise verdi. Kendilerini tebrik ediyorum. Son derece doğru bir kararla, demokratikleşme adına önemli bir adım attılar. Kazakistan başkanlığı terk ederken, biz Başkanlığa geçmeye çalışıyoruz. Dünya'nın bütün ülkeleri, yetkileri tek adamdan almaya çalışıyor. Yıllardır Suriye'de tek adam rejimi var diyen hükümetimiz, bari kardeş ülke Kazakistan'a baksın” dedi.

 

“MİLLETİMİZ KAZAKİSTAN HALKININ GÖSTERDİĞİ SAĞDUYUYU GÖSTERECEK VE HAYIR KAZANACAK”

 

CHP'li Erdem açıklamasının devamında şunları söyledi: "Nursultan Nazarbayev 1991 yılından veri Başkanlık koltuğunda oturuyor. Tüm yetkiler Nazarbayev'de idi. Fakat bu referandum ile birlikte artık tüm yetkiler parlamentoda. Kazakistan'da 1991 yılından beri yaşanan rejimin aynısı hatta daha ağır ve otoriter bir versiyonu Türkiye'de görüşüldü. 16 Nisan'da da oylanacak. Zannediyorum ki milletimiz, Kazakistan halkının gösterdiği sağduyuyu gösterecek ve HAYIR çıkacak. Kazakistan bile bu sistemi terk ediyor iken, bizim ısrar etmemiz garipliktir. Dünya teknolojide çığır açarken, artık insanlık yapay zekâyı tartışırken, bizim Kazakistan'ın bile terk ettiği bozuk bir rejime geçmeye çalışmamız, ne ülkemize ne milletimize yaraşır bir durumdur. Kazakistan'a tekrar HAYIRlı olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Yorumlar (0)