CHP'Lİ ENGİN'DEN TURİZM ESNAFLARINA ÇAĞRI:HAYIR DEME SIRASI SİZDE

Didem ENGİN, "Talepleri bugüne kadar reddedilen Türkiye’nin her yerindeki turizm esnaflarımıza sesleniyorum: Şimdi 16 Nisan’da referandumda HAYIR deme sırası sizde!" dedi.

GÜNDEM 25.02.2017, 13:52 25.02.2017, 13:52
CHP'Lİ ENGİN'DEN TURİZM ESNAFLARINA ÇAĞRI:HAYIR DEME SIRASI SİZDE

 

İstanbul'da yaşanan turizm krizini Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, "Talepleri bugüne kadar reddedilen Türkiye’nin her yerindeki turizm esnaflarımıza sesleniyorum: Şimdi 16 Nisan’da referandumda HAYIR deme sırası sizde!" dedi.

 

 

İstanbul'a gelen turist sayısının 2016 yılında 2015 yılına göre %26 azaldığını, 2017 yılı Ocak ayında ise bir önceki yılın Ocak ayına göre %19 gerilediğini söyleyen Didem ENGİN, "Dünyanın en güzel şehri olan İstanbul, gerek tarihi kimliği gerekse doğal güzellikleri ile benzersiz bir turizm potansiyeline sahipken, ne yazık ki AKP Hükümetleri'nin basiretsiz politikaları sonucunda hiç hak etmediği bir turizm krizi ile karşı karşıya bırakıldı. Kapalıçarşı'da dükkânlar ardı ardına kapanıyor, Sultanahmet, İstiklal Caddesi esnafı eski canlı günlerini arıyor" dedi.

 

 

“2017 ve 2018 yılları turizmin kayıp yılları olmasın” diyerek geçen yıl Meclis’e sunduğu araştırma önergesinin hala gündeme alınmadığını hatırlatan Didem ENGİN, Kapalıçarşı esnaflarının sorunlarıyla ilgili verdiği yazılı soru önergesine gelen yanıtta da, Kapalıçarşı ile ilgili tek bir cümlenin yer almamasını eleştirdi.

 

 

Konuşmasını tamamlarken turizm esnafına seslenen Didem ENGİN, "Talepleri bugüne kadar reddedilen Türkiye’nin her yerindeki turizm esnaflarımıza sesleniyorum: Şimdi 16 Nisan’da referandumda HAYIR deme sırası sizde!" dedi. 

Yorumlar (0)