CHP'Lİ ENGİN'DEN İSTANBUL SERVİS ESNAFLARINA ÇAĞRI: ŞİMDİ SÖZ SIRASI SİZDE!

Didem ENGİN, "Ama getirilen üstünkörü çözüm ne yazık ki servis esnaflarımızın sorunlarına merhem olmadı. Borçlarından dolayı intihar eden servisçiler bile oldu" dedi.

GÜNDEM 01.03.2017, 13:08 01.03.2017, 13:08
CHP'Lİ ENGİN'DEN İSTANBUL SERVİS ESNAFLARINA ÇAĞRI:  ŞİMDİ SÖZ SIRASI SİZDE!

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ tarafından İstanbul’daki servis esnaflarına verilen plaka tahdidi sözünün, aradan geçen 2 yıla rağmen yerine getirilmediğini hatırlatarak "Siyaset verilen vaatlerin arkasında durmak ve halkın sorunlarını çıkarsız, dürüstçe çözmek için çalışmaktır" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri öncesinde, 25 Mayıs 2015’te düzenlenen esnaf buluşmasında İstanbul’daki servis esnaflarına plaka tahdidi sözü verdiğini, aradan neredeyse 2 yıl geçtiğini hatırlatan Didem ENGİN, 1 Kasım seçimleri öncesinde de, 2015 yılı Ekim ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ'ın, katıldığı televizyon programında canlı yayında ücretsiz olarak servis plakası çıkarılacağı sözünü tekrarladığını belirtti.

 

 

Binlerce servis esnafının AKP’ye güvenerek aylarca umutla beklediğini söyleyen Didem ENGİN, "Ama getirilen üstünkörü çözüm ne yazık ki servis esnaflarımızın sorunlarına merhem olmadı. Borçlarından dolayı intihar eden servisçiler bile oldu" dedi.

 

 

 

AKP ESNAFLARIN SORUNLARINI ARAŞTIRMAYA GEREK GÖRMEDİ!

 

Didem ENGİN servis esnafının yaşadığı sorunları 2016 yılı Haziran ayında da TBMM Genel Kurulu’nda dile getirmişti. Ayrıca esnafların sorunlarına çözüm bulunmasına yönelik olarak Meclis Başkanlığı'na vermiş olduğu araştırma önergesinde de İstanbul’daki servis esnaflarının sorunlarına yer veren Didem ENGİN, Ocak ayı içerisinde önergenin AKP oyları ile reddedildiğini hatırlattı. Didem ENGİN,  "Esnaflarımızın sorunlarıyla ilgili araştırma önergem AKP tarafından geçen ay reddedildi. Siyaset verilen vaatlerin arkasında durmak ve halkın sorunlarını çıkarsız, dürüstçe çözmek için çalışmaktır" dedi.

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden İstanbul’daki tüm servis esnaflarına seslenen Didem ENGİN, "Şimdi söz sırası sizde! 16 Nisan referandumunda sesinizi duymayan AKP’ye HAYIR diyerek tarihi bir ders vereceğinize yürekten inanıyorum!" diyerek servis esnaflarına çağrı yaptı.

 

 

DİDEM ENGİN SERVİS ESNAFININ EYLEMLERİNE DE DESTEK VERMİŞTİ

 

2016 yılı Haziran ayında İstanbul'daki servis esnaflarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları eyleme katılarak servis esnafına destek olan Didem ENGİN, "Servisçilerimiz aylardır yaralarına tuz bastılar, verilen sözler tutulur diye, sabır ve umut içinde beklediler, beklediler, beklediler... Ama sözler unutuldu gitti. Servisçilerimiz bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde "Sesimizi Duyun!" diyorlar. AKP 14 senedir tek başına iktidarda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 22 yıldır AKP siyasi geleneği tarafından yönetiliyor. Yani İstanbul’un ve İstanbulluların sorunlarını çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elini kolunu bağlayan hiçbir şey yok" demişti. 

Yorumlar (0)