CHP'Lİ ENGİN:'2002'DE SIFIR TERÖRLE DEVRALDIĞINIZ ÜLKEMİZİ 14 YILDA TERÖR SARMALININ İÇİNE SOKTUNUZ'

TBMM Genel Kurulu'nda bugün ikinci tur görüşmeleri başlayan Anayasa Değişiklik Teklifi ile ilgili bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Hükümet’e seslenerek "İçte ve dışta tüm hatalarınızın suçunu başkalarına atarak sorumluluklarınızdan kaçamazsınız!" dedi.

GÜNDEM 19.01.2017, 10:41 19.01.2017, 10:41
CHP'Lİ ENGİN:'2002'DE SIFIR TERÖRLE DEVRALDIĞINIZ ÜLKEMİZİ 14 YILDA TERÖR SARMALININ İÇİNE SOKTUNUZ'

"ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU KARAMSARLIĞIN VE UMUTSUZLUĞUN ADRESİ OLDUNUZ!"

 

"Hatırlar mısınız 2002’de iktidarı sıfır terörle devralmıştınız. 14 yıllık tek başınıza iktidarınız sonucunda bugün ülkemiz bir terör sarmalının içinde" diyerek konuşmasına başlayan Didem ENGİN, Hükümet'i "Bir zamanlar özgürlüklerden, ileri demokrasiden bahsederken, bugün yasaklarla, baskıyla, gözaltılarla, tutuklamalarla anılıyorsunuz, halkımızın yaşam tarzına müdahalede bulunanları cesaretlendiriyorsunuz" sözleri ile eleştirdi.

 

 

 

"Mısır’da laikliği överken, bugün kendi ülkemizde laikliği savunanları hapse atıyorsunuz" diyen Didem ENGİN bir zamanlar ekonomik istikrardan bahseden Hükümet'in bugün hatalı ekonomik politikaları sebebi ile ülkemizdeki istikrarsızlığın bizatihi sebebi haline geldiğini belirtti. 

 

 

 

Hükümet'i ülkemizin içinde bulunduğu karamsarlığın ve umutsuzluğun adresi olduğunu söyleyen Didem ENGİN, "Şimdi ise toplumsal barışımızı imha edecek, ekonomik sorunlarımızı derinleştirecek, demokrasimizi rafa kaldıracak bir Anayasa değişiklik teklifini bu Meclis’ten geçirmeye çalışıyorsunuz. Hayır, bu o kadar basit değil. İçte ve dışta tüm hatalarınızın suçunu başkalarına atarak sorumluluklarınızdan kaçamazsınız! Halkımız karşısına çıkan ilk sandıkta elbet hatalarınızın hesabını soracaktır!" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

Yorumlar (0)