CHP'Lİ ENGİN: HALKIMIZ ENGİN SAĞDUYUSUYLA PADİŞAHLIK HEVESİNİZİ KURSAĞINIZDA BIRAKACAKTIR!

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2017 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, AKP'nin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları ihmal ettiğini belirterek "Ülkemizdeki tüm sorunları görmezden gelip, Cumhurbaşkanı’nın “Kanun Benim” demesi için Anayasa paketi hazırlayıp Meclis’e sunuyorsunuz. Yaptıklarınız demokrasi tarihimizin kara sayfalarında yerini alacaktır. Halkımız engin sağduyusuyla referandumda size gereken yanıtı verecek, Padişahlık hevesinizi kursağınızda bırakacaktır!" dedi.

GÜNDEM 13.12.2016, 14:22 13.12.2016, 14:22
CHP'Lİ ENGİN: HALKIMIZ ENGİN SAĞDUYUSUYLA PADİŞAHLIK HEVESİNİZİ KURSAĞINIZDA BIRAKACAKTIR!

Konuşmasına 10 Aralık 2016 Cumartesi gecesi yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan, 44 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 154 vatandaşımızın da yaralandığı Beşiktaş saldırısını kınayarak başlayan Didem ENGİN, "Ne acı ki, terör saldırıları ülkemizde sistematik hale gelmiş durumda. Her hain terör saldırısından sonra terörü lanetliyoruz ama lanetlemek acılarımızı dindirmiyor. Hükümetin görevi terörü bitirmektir! Yüzlerce kilo patlayıcının İstanbul’un kalbine nasıl getirildiği ve masum insanlarımızın hayatına kast eden bu alçak teröristlerin neden durdurulamadığı konusunda halkımız AKP Hükümeti’nden somut açıklama bekliyor" diyerek Hükümet'e sorumluluğunu hatırlattı.

 

AKP'nin 14 yıl boyunca bilim, sanayi ve teknolojiye öncelik vermediğini söyleyen Didem ENGİN, "Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u kuşatıp, toplarıyla İstanbul surlarını döverken, şehrin ileri gelen ruhban sınıfı Ayasofya’da toplanıp, melekler erkek mi dişi mi tartışmasını yapıyorlarmış. Ülkemiz içte ve dışta tarihinin en zor dönemini yaşarken, AKP’nin Başkanlık tartışmasını en öncelikli konu olarak gündeme getirmesi açısından, manidar bir rivayet" diyerek AKP'yi eleştirdi.

 

"AKP Gemisi Karaya Oturdu!"

 

İhracatımızın sürekli gerilediğini, sanayi üretimimizin düştüğünü, temel tarımsal ürünleri bile ithal etmek mecburiyetinde kaldığımızı, ülkemizin her geçen gün yoksullaşıp vatandaşlarımızın borçlarının katlandığını, yatırımların durduğunu, iflasların çığ gibi büyüdüğünü, işsizliğin hızla arttığını, yargı bağımsızlığının yok edildiğini, gazetecilerin ve bilim insanlarının hapse atıldığını, terör saldırıları ve şehit haberleriyle milletimizin kahrolduğunu belirten Didem ENGİN, "Kısacası hem ekonomik ve siyasi, hem de dış politikada ülkemiz, sonu belirsiz bir kaosa sürüklenirken, Şanghay 5’lisine katılma, Türk Lirası ile ticaret yapıp ekonomiyi kurtarma gibi söylemlerle milli duygular kullanılarak Başkanlık adı altında tam bir dikta yönetimi getirilmeye çalışılıyor!" dedi.

 

"Gelmiş olduğumuz bu nokta, AKP iktidarının 14 yılın sonunda tam bir iflasıdır ve AKP gemisinin karaya oturmasıdır!" diyen Didem ENGİN, "Şimdi merak ediyorum Sayın Bakanımız, sanayinin gerilemesine, bugün açıklandığı üzere, GSYİH'nin yüzde 1.8 azalmasına, ihracatın düşmesine nasıl bir kılıf uyduracak?" sorusunu yöneltti.  

 

2023 Hedeflerini hatırlatan Didem ENGİN, "2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma ve 500 milyar dolar ihracat gerçekleştirme vaatlerinizin hala arkasında mısınız? Hayal satmadan gerçekleri bize dürüstçe itiraf etmenizi bekliyoruz!" diyerek hedeflerin ulaşılabilir hedefler olmadığı belirtti. 

Yorumlar (0)