CHP'Lİ DİDEM ENGİN HÜKÜMET'E GENÇLERİMİZİN VE ENGELLİLERİMİZİN ATAMA BEKLENTİSİNİ HATIRLATTI

Yüz binlerce gencimiz ve ailelerinin merakla beklediği atama sayıları ile ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Hükümet'i "Başkanlık için harcadığınız eforu neden gençlerimiz, engellilerimiz ve onların atamaları için sarf etmiyorsunuz? Milyonlarca kişiden KPSS sınav ücreti alıyorsunuz. Neden kadroları boş tutuyorsunuz?" sözleri ile eleştirdi.

GÜNDEM 22.02.2017, 12:06 22.02.2017, 12:06
CHP'Lİ DİDEM ENGİN HÜKÜMET'E GENÇLERİMİZİN VE ENGELLİLERİMİZİN ATAMA BEKLENTİSİNİ HATIRLATTI

 

 

 

Gençlerimizin gecelerini gündüzlerine katarak eğitimlerini tamamladıklarını ancak ne yazık ki sonrasında iş bulamadıklarını söyleyen Didem ENGİN, "Eğitim fakültesi mezunları, önlisans muhasebe mezunları, çevre, gıda, su ürünleri, ziraat, kimya, tekstil, makine, inşaat, bilgisayar, elektrik elektronik gibi bölümlerden mezun mühendisler, teknikerler, iktisadi ve idari bilimler mezunları, psikologlar, biyologlar ve daha onlarca bölüm mezunu gencimiz kamu kurumlarında çalışmak için KPSS’ye giriyorlar ama ihtiyaca rağmen atamalar yeterli sayıda yapılmadığı için iş bulamıyorlar" dedi.

 

Ciddi boyuttaki öğretmen açığımıza rağmen, Hükümet'in sadece 20 bin öğretmen ataması yapacağını açıkladığını hatırlatan Didem ENGİN, engelli vatandaşlarımızın durumuna da değinerek "Engellilerimiz için de benzer durum söz konusu: 21 bin boş engelli kadrosu olmasına rağmen atama yapılmıyor" diye konuştu. 

 

Didem ENGİN, konuşmasını "AKP Hükümeti'ne soruyorum: Başkanlık için harcadığınız eforu neden gençlerimiz ve onların atamaları için sarf etmiyorsunuz? Milyonlarca kişiden KPSS sınav ücreti alıyorsunuz. Neden kadroları boş tutuyorsunuz?" sözleri ile tamamladı.

 

Yorumlar (0)