CHP'Lİ DELEGELER İNCE'NİN HIRSINA GEÇİT VERMEDİ...

CHP’li muhaliflerlerin  16 Temmuz Pazartesi günü olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza sürecinde sona gelindi.İşte o süreçte delegeler nasıl kandırıldı. Tüm detayları bu haberde...

GÜNDEM 29.07.2018, 17:53 29.07.2018, 17:53
CHP'Lİ DELEGELER İNCE'NİN HIRSINA GEÇİT VERMEDİ...


CHP'de olağanüstü kurultay yapılması için imza toplayan muhalifler adına açıklama yapan Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün'ün başta olmak üzere yaptıkları açıklaması ile delegeleri ve Türkiye kamuoyunu nasıl aldattıkları kendi ağızlarından çıkan sözlerle tescillenmiş oldu.

İşte sona gelen o sürecin özeti:

İNCECİ İL BAŞKANLARINDAN APAR TOPAR KURULTAY ÇAĞRISI
CHP'de seçim sonuçlarının değerlendirilmesine fırsat bile bulunmadan ilk açıklama 26 Haziran'da İnce'ye destek veren Burdur İl Başkanı ve ardından sırayla Afyon,Sakarya,Kilis,Kırklareli ve Bilecik İl Başkanları'ndan olağanüstü kurultay çağrısını yaptılar.Bu gelişmelerin ardından partinin yerel seçim öncesi kurultay yapmasının doğru olmadığını açıklayan 59 il başkanı muhalifler tarafından ağır eleştirilerle suçlanmıştı. Fakat bu eleştiriyi yapan bu isimler kurultay olsun çağrısını yapan il başkanlarına karşı bir açıklama yapmadılar.

 

BEŞBENZEMEZ BİR ARADA...
Değişim adı altında, aslında CHP'de Muharrem İnce'nin genel başkanlığını isteyen isimlerin asgari müşterekte buluşmalarının sebebi ise"kişisel çıkarlar" olarak nitelendiriliyor. Nitekim Muharrem İnce, Önder Sav ve Ali Topuz'un önderlik ettiği muhalif hareketteki diğer isimler Yaşar Tüzün, Tanju Özcan, Hüsnü Bozkurt,Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner, Ali Şeker,Yaşar Seyman,Necati Yılmaz,Aylin Nazlıaka, Fikri Sağlar, Erdal Aksünger,Aziz Kocaoğlu,Mehmet Kocadon gibi isimlerin yer aldığı bir ekip. Bu ekipteki isimlerin bir kısmı MYK için mücadele ederken bir kısmı milletvekili olamadığı için; diğerleride yerel seçimde belediye başkanı adayı olamayacakları için asgari müşterekte bir arada bulundukları ifade ediliyor. Delegede ise değişim adı altında değiştirmeyi hedefleyen isimlerin bir çoğunun kendi arasında kavgalı olması. Örnek ise Aziz Kocaoğu ile Erdal Aksüner'in yanı sıra Aylin Nazlıaka ile de Necati Yılmaz'ın...


AKP SÖZCÜSÜNDEN CHP'Lİ DELEGELERE ÇAĞRI: KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU İSTEMİYORUZ
İstanbul'da bir basın açıklaması düzenleyen AKP Sözcüsü Mahir Ünal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Ünal açıklamasında " Kılıçdaroğlu tarihin çöplüğünde yerini almıştır. artık siyasetin konusu değildir" dedi.

 

YANDAŞ VE CANDAŞ BASINDA KILIÇDAROĞLU GİTSİN YAYINLARI
Başta A Haber, 24, Habertürk,Beyaz TV gibi yandaş kanalların yanı sıra, CHP'den milletvekili olamayan Halk TV'nin başındaki isim Şaban Sevinç olmak üzere bir çok kanalda Muharrem İnce'nin genel başkanlığı için yoğun bir propaganda sürdürülüyor.

 

MUHALİFLER DOĞRU OLMAYAN BEYANLARLA DELEGELERİ KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR
İnce'yi destekleyen muhaliflerin sözcüleri Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün ilk günden bu yana açıkladıkları imza sayıları ile delegeyi nasıl kandırdıkları ise yine kendi beyanatları ile ortaya çıktı. Usluer'in yaptığı açıklamalarda:4. gün 564 imza. Belge eksiği yoktur.5.gün 604 9.gün 618 belge elimize ulaştı diyerek açıklama yapmıştı. Fakat yine Usluer ve Tüzün 12. gün yaptıkları açıklama ile bu beyanlarının doğru olmadığını 559 belge ulaştı ifadesi ile kendileri tescil etmiş oldu.

RESMİN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNDER SAV:"KILIÇDAROĞLU'NU GÖMMEDEN ÖLMEM"
Turkiyegundemi yazarı Müşerref Seçkin bomba iddiayı yazdı: CHP'de olağanüstü kurultay imza sürecinde değişimin aktörü 81 yaşındaki Önder Sav olduğunu iddia etti.İlgili yazıda delege yapısı üzerinde önemli bir etkisi olan Önder Sav'ın "Kılıçdaroğlu'nu gömmeden (başkanlıktan etmeden) ölmeyeceğim" diye yemin ettiği öne sürüldü.

 

İSTANBUL'DA ALİ TOPUZ ETKİSİ
İstanbul'da Karadenizli  86 yaşındaki  Ali Topuz'un etkisi ile 2 Trabzonlu belediye başkanının  imza çağrısı yapması muhaliflerin arkasındaki bir diğer ismide ortaya çıkarmış oldu.

 

İNCE VE DESTEKÇİSİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DELEGEYE: İMZA VER KADRON HAZIR...
Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinden sonra Kılıçdaroğlu'nu öven ve kendisine vefasızlık yapmam diyen İnce'nin seçim sonrasında yürü derlerse yürürüm ama ben imza toplamam demesine rağmen gelinen süreçte sözlerinin arkasında durmadığı görünüyor. Gazetekritik'e ulaşan delegeler, Muharrem ince'nin kendilerini aradığı imza vermeleri konusunda ikna etmeye çalıştıklarını bildirdiler. İnce'nin yanı sıra dünürü olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu delegeleri arayarak imza ver kadron hazır şekilden söylemlerde bulundukları iddia edildi.


3 ÖRNEK BAŞKAN, OLAĞAN ÜSTÜ KURULTAYA KARŞI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen başta olmak üzere birçok belediye başkanı yaklaşan yerel seçim öncesi olağanüstü kurultayın yararlı olmayacağını belirttiler.


DURUM NETLEŞTİ İMZALAR GERİ ÇEKİLİYOR
Gazetekritik'in il il il başkanları ve kurultay delegeleri ile yaptığı görüşme sonucu muhaliflere verilen imza sayısının  519 olduğu ifade edildi. Başta İstanbul,İzmir, Hatay, Van, Erzurum ve Antalya illeri olmak üzere bir çok delegenin vermiş olduğu imzaları geri çektiği ve bir kısmınında mevcut durum karşısında pazartesi imzalarını geri çekeceği ifade edildi.

Yorumlar (0)