banner758

CHP’li Çakırözer: “Türkiye Cumhuriyeti ‘parti devleti de, aile şirketi de’ değildir!”

Çakırözer, İstanbul’daki ateşkes müzakerelerinde Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanan bir Rus oligarkın protokolde yer almasına ilişkin görüntüleri de gündeme getirerek, ortaya çıkan bu görüntülerin Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını zedelediğini söyledi. 

GÜNDEM 30.03.2022, 16:42
CHP’li Çakırözer: “Türkiye Cumhuriyeti ‘parti devleti de, aile şirketi de’ değildir!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi ziyarette bulunmak üzere Özbekistan’a gerçekleştirdiği ziyaretlere AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Kadın Kolları üyesinin katılması Meclis’te de muhalefetin tepkilerine neden oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, uçaktaki AKP’li isimlerin yanı sıra Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Özbekistan’daki resmi protokolde ilk sırada yer alan görüntülerini de eleştirerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti devleti değildir! Aile şirketi hiç değildir! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan’a resmi ziyaretindeki, parti devletini andıran görüntüleri esefle kınıyoruz. Cumhurbaşkanını taşıyan uçak resmi makam uçağıdır. Tüm harcamaları 84 milyonun vergilerinden ödenmektedir” dedi. 


Çakırözer, İstanbul’daki ateşkes müzakerelerinde Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanan bir Rus oligarkın protokolde yer almasına ilişkin görüntüleri de gündeme getirerek, ortaya çıkan bu görüntülerin Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını zedelediğini söyledi. 


UÇAKTAKİ AKP’LİLERE MECLİS’TE DE TEPKİ GELDİ 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in daveti nedeniyle dün resmi ziyarette bulunmak üzere Özbekistan'a gitmişti. Erdoğan'a Özbekistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerde AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nur Çümen ve AKP Kadın Kolları üyesi Zehranur Yılmaz’ın da eşlik etmesi tepkilere neden oldu. 


“ O UÇAK RESMİ MAKAM UÇAĞI” 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Erdoğan’ın Özbekistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette ortaya çıkan görüntüler ile protokol skandallarını Meclis gündeminde tek tek sıralarken şu eleştirilerde bulundu: 
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özbekistan’a resmi ziyaretindeki, parti devletini andıran görüntüleri esefle kınıyoruz. Cumhurbaşkanını taşıyan uçak resmi makam uçağıdır. Tüm harcamaları 84 milyonun vergilerinden ödenmektedir. Hal böyleyken o uçağa AKP’li gençlik kolları üyelerinin davet edilmesi demokratik devletin olmazsa olmazı olan hesap verebilirlik ilkesine aykırıdır. Aynı Cumhurbaşkanlığı Sarayında AKP milletvekilleri ve il başkanlarına yemek verilmesi gibi demokratik hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmaz” dedi. 


“BİLAL ERDOĞAN’IN YERİ PROTOKOLÜN BAŞI DEĞİL” 
Çakırözer, Özbekistan’daki resmi karşılamada Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın Bakanlarla birlikte, protokolde en başta yer almasına da tepki gösterirken, “Özbekistan’daki resmi karşılamada Cumhurbaşkanı’nın oğlunun en başta yer alması da vahim protokol hatasıdır. Etno Spor ve Okçuluk Federasyonu başkanlığı sıfatlarıyla tanınan Bilal Erdoğan’ın yeri protokolün başı olamaz” dedi. 


“RUS OLİGARKIN PROTOKOLDE İŞİ NE?” 
Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes müzakerelerinin İstanbul’daki görüşmelerinde Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanan bir oligarkın devlet protokolünde baş köşeye oturtulmasına ilişkin görüntülere de dikkat çeken Çakırözer, ortaya çıkan bu görüntülerin Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını zedelediğini söyledi. 


“TÜRKİYE CUMHURİYETİ PARTİ DEVLETİ DEĞİLDİR”
Çakırözer, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti parti devleti değildir! Aile şirketi hiç değildir! 84 milyonun bütçesini yazlık, kışlık, uçan saraylarında parti bütçesiymiş gibi har vurup harman savuranlardan ilk sandıkta bu millet hesap soracaktır.”
 

Yorumlar (0)