CHP'Lİ BİÇER;REFERANDUMDA 'EN İYİ VE EN KÖTÜ' YARIŞIYOR, HER ŞEY BİZE BAĞLI

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, CHP İngiltere Birliği’nin düzenlemiş olduğu Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlamasına İngiltere Birliği’nin davetlisi olarak katıldı.

GÜNDEM 07.03.2017, 13:52 07.03.2017, 13:52
CHP'Lİ BİÇER;REFERANDUMDA 'EN İYİ VE EN KÖTÜ' YARIŞIYOR, HER ŞEY BİZE BAĞLI

. Dalston EPİC salonunda yapılan ve Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer'e yoğun ilgi olduğunun gözlemlendiği davette CHP’li Biçer Türkiye’de kadın olmanın zorluklarına değinerek kadınlara gösterilen şiddeti rakamlarla gözler önüne serdi. Ayrıca 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda halka sunulan anayasanın “İnsan derisiyle kaplı bir Anayasa” olduğuna vurgu yapan Biçer, vatandaşların tercihlerini “Hayır”dan yana kullanmaları için çağrıda bulundu.

 

 

15 Nisan’da en iyi ve en kötü bir arada;

 

          HERŞEY BİZE BAĞLI

 

CHP İngiltere Birliği tarafından düzenlenen Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlaması Dalston EPİC salonunda yapıldı. Kadın Hakları ve Türkiye’de Kadınlara karşı şiddet konularını işleyen CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in katıldığı coşkulu mitingde ağırlık yaklaşan Anayasa Referandumunda idi. Dr. Tur Yıldız Biçer Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanının sözleriyle kanıtlandırdığı Kadın Düşmanlığı, cinsel ayırımcılık ve dinsel kisveli baskı politikasının  Referandumda oylanacağını belirtti. Anadolu’da bir kadın doktor olarak çalıştığını ve halk ile yakın ilişkileri olduğunu vurgulayan Tur Yıldız Biçer; ‘Kadınların ‘tecavüz Yasası’ olarak bilinen iğrenç baskı yasası girişimini nasıl geri aldırdıklarını gözlerimle gördüm. Referandum ile getirilmeye çalışılan baskı ve dikta rejimini de yine kadınlarımızın tarihin çöp sepetine atacaklarından eminim’ dedi.

 

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında, Türkiye’de Cumhuriyet’in getirdiği kadın hakları ve özgürlüklerinde AKP rejiminde yaşanan gerilemeleri dile getiren Tur Yıldız Biçer; Dünya’da ‘Adam gibi ölmek var, Madam gibi ölmek var’ diyebilen tek Cumhurbaşkanı olduğunu ve onun da şimdi daha fazla yetki istediğini kaydetti. 15 Nisan referandumunda ‘evet’ sonucu çıkması halinde kadınların kaybedeceklerinin erkeklerden çok daha fazla olacağını söyleyen Biçer;  ‘Türkiye’de şu anda ‘en kötü ve en iyi bir arada’ bulunuyor. Bu referandumda bu ikisi yarışıyor. Aydınlığa ya da koyu bir karanlığa gitmemiz bizim elimizde’ dedi.

 

Yorumlar (0)