CHP'Lİ BİÇER'DEN AKP'Lİ BAŞKAN ÇERÇİ'YE SONUN BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI GİBİ OLACAK!

Biçer, Çerçi’yi Manisa’nın Melih Gökçek’i olarak nitelendirmiş, Çerçi ise “Ona benzemekten gururu duyarım ifadelerini kullanmıştı!”

GÜNDEM 06.02.2017, 15:58 06.02.2017, 15:58
CHP'Lİ BİÇER'DEN AKP'Lİ BAŞKAN ÇERÇİ'YE SONUN BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI GİBİ OLACAK!

Geçtiğimiz günlerde Manisa Yunusemre ilçe Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin TOKİ’ye ait projeyi sahiplenmesiyle başlayan tartışmada Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Çerçi’nin, “talep toplama” dışında herhangi bir dahlinin olmadığını belgeleri ile açıklamış ve Çerçi'yi yalanla siyasi rant devşirmekle suçlamış ve bunları başbakanlığın resmi cevap yazısıyla belgelemişti.


            Ancak Çerçi, buna rağmen projenin asli sahiplerinin kendileri olduğunu, Biçer’in kendilerini "akıl dışı " sorularla hedef alarak durumu çarpıttığını iddia ederek bazı açıklamalarda bulunmuştu.


            Manisa Milletvekili Dr. Biçer, bugün yaptığı basın toplantısı ile Çerçi’nin açıklamalarına yine Çerçi’nin açıklamalarını örnek göstererek cevap verdi.
            CHP’li Dr. Biçer, Çerçi’ye; “TOKİ ile aranızda bir protokol var mı? TOKİ konutları için belediye ile TOKİ arasında herhangi bir sözleşme imzalanmış mı? Konutlar için arazi verildi mi ya da yer tahsisi yapıldı mı? Konutlar için yol, inşaat ve alt yapı hizmetleri götürdünüz mü?” gibi sorular sormuş, Çerçi de bu soruları “Akıl zorlayan sorular” olarak nitelendirmişti.


Ancak Çerçi, Biçer’e verdiği cevaplarda adeta kendi kendini yalanlamış ve Biçer’i doğrular nitelikte cevaplar vermişti.


Biçer’in sorduğu ve Çerçi’nin "akıl zorlayıcı"diye nitelendirdiği sorular ve Çerçi’nin cevapları:


Biçerin Çerçi’ye sorusu; “TOKİ ile bir protokolünüz var mı?”
Çerçi’nin cevabı; “Biz TOKİ’yle bir protokol yapmadık.”
Biçerin Çerçi’ye sorusu; “TOKİ'ye arsa tahsis ettiniz mi?”
Çerçi’nin cevabı; “Ben hiçbir şey vermedim. Arazi zaten TOKİ’nin arazisi.”
Biçerin Çerçi’ye sorusu; “TOKİ için kredi kullandırma yetkiniz var mı,halkı neden kandırıyorsunuz?”
Çerçi’nin cevabı; “Televizyonda ben kredi Kullandırırım dedim. Çerçi’nin böyle bir yetkisi yok diyor. Ben var demedim ki. Ancak bankayla konuşabiliriz, ricacı olabiliriz diyorum.”
Biçerin Çerçi’ye sorusu; “Yolları siz mi yaptınız, OSB mi?”
Çerçi’nin cevabı; “Akgedik’e giden yolların yapımı var. Bu konuda OSB’ye gittik ve ricada bulunduk. “OSB olarak bize düşeni yapalım.” dediler.”
 
 
 
CHP'Lİ BİÇER'DEN AKP'Lİ BAŞKAN ÇERÇİ'YE SONUN BEYTÜŞŞEBAP KAYMAKAMI GİBİ OLACAK!


Biçer, Çerçi’yi Manisa’nın Melih Gökçek’i olarak nitelendirmiş, Çerçi ise “Ona benzemekten gururu duyarım ifadelerini kullanmıştı!”


Bugün yaptığı basın toplantısında Biçer, Gökçek ile Çerçi’nin Terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile ilgili söyledikleri sözleri ve videoları göstererek Çerçi için “Benzetilmekten gurur duyduğu adam bu! Her ikisi de terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i övüyor!” diyerek Çerçi’ye “Dikkatli ol’ Beytüşşebap Kaymakamı gibi olma, yol yakınken etkin pişmanlık yasasından faydalan itirafçı ol!” şeklinde çağrıda bulundu.


 
OMURGAN OLSA DİK DURURUDUN!
Biçer, Çerçi’nin Kendisine ait olmayan proje için; “TOKİ’nin kapısında yattım!” sözlerine karşılık da; “Omurgan olsa dik dururdun! Kimsenin projesini çalmaz, kimsenin kapısında da yatmazdın!” sözleriyle yüklendi!
 
ÇERÇİ “AYRIMCILIK” YAPIYOR!
Geçen hafta yaptığımız TOKİ açıklaması ile suçüstü yakalanan Çerçi; önyargıları tetiklemek için halkı kin ve nefrete tahrik etmekten kaçınmayacak açıklamalarda bulunmuştu.


Mehmet Çerçi açıklamasında, ‘ayrımcılık’ yaparak "Tunceli'den gelmiş, hasbelkader milletvekili olmuş" diyerek Biçer’i; dil, din, politik görüş, sosyal köken, doğum ya da diğer statüler üzerinden zayıflatma amacıyla bir ayrıma, dışlama, kısıtlama ve kendine de üstünlük tanıma gibi ahlak dışı tutuma yönelmişti.
 
Biçer’in ise Çerçi’ye cevabı sert oldu.
 
Biçer, Çerçi için, “Çerçi kendi yalanını, suçunu örtmek için başka pek çok ihlalin ortaya çıkması için de elverişli bir zemin yaratmaktan çekinmeyecek tıynette olduğunu da göstermiş oldu. Yaptığımız tek şey Çerçi'nin yalanı ve yalanın ortaya çıkaracağı talanı ortaya çıkarmaktı.
Ortada tek taraflı bir propaganda vardı ve Çerçi bu tek taraflı propaganda ile tüm Manisa'yı aldatıyordu.
 
Suçüstü yakalandı onun psikolojisi ile bölücülük yapmaya kalktı. Evet, bu, büyük bir sorumsuzluktur, büyük bir ciddiyetsizliktir. Gayri ahlaki ve hoşgörüsüzlüğü yaygınlaştıran bu tavrıyla, Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını nüfus cüzdanına göre ayıran Çerçi; bu halkın belediye başkanı olmayı hak etmediğini göstermiştir. Çerçi faşisttir, Çerçi Türk halkını nüfus cüzdanına, doğum yerine göre ayıran bir bölücüdür.
 
Ben doğduğum şehir olan Tunceli'den de, yaşayıp büyüdüğüm, meslek sahibi olduğum İzmir'den de, 20 yıl hekimliğini yaptığım ve beni milletvekili olarak seçen Manisa'dan ve Manisa halkından da gurur duyuyorum. Hepsi vatan toprağı…
 
Ve bir bölücünün belediye başkanı olması mümkün değildir. Derhal ya istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır. Çünkü Türk milletin ve kendisine oy vermiş Manisa halkının vicdani rahatsız olmuştur. Evet derhal bu görevden alınmalı ve savcılar kendisi ile ilgili anayasanın 3 ve 10. Maddesini ihlal ve TCK 122'ye göre işlem başlatmalıdır.
 
Çerçi'nin açıklamaları anayasanın 66. maddesinde yer alan "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" anlayışına da terstir. Bu açıklama Çerçi'nin dünyayı algılama biçimini, zihinsel altyapısını Türk toplumuna ve siyasete bakışını göstermiştir. Bu bölücü ve faşist tavrı, bu "siyasal milliyetçilik" hali; Başbakanlık cevabıyla resmî olarak ortaya çıkardığımız yalanının yarattığı tahribatı örtmek için yeterli olmayacak. Çünkü Çerçi yalancıdır, Çerçi yetersizdir ve vasıfsızdır; bu da bizim tarafınızdan ispatlandığı gibi kendisi de sözüm ona bize verdiği cevapla bunu itiraf etmiştir.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)