CHP'Lİ BİÇER; 'İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DAVRANAN BİR İKTİDAR VAR!

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürünün sosyal medya sayfalarında AKP lehinde paylaşımlarda bulunması ve referanduma yönelik çalışmalar yapması üzerine CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye Yazılı Soru Önergesi verdi.

GÜNDEM 21.02.2017, 12:51 21.02.2017, 12:51
CHP'Lİ BİÇER; 'İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DAVRANAN BİR İKTİDAR VAR!

Biçer; “İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ç’nin sosyal paylaşım sayfalarında AKP lehinde propaganda yapmasına ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılmış mı öğrenmek istiyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ç’nin siyasi parti lehinde propaganda yapması 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ihlal edildiği anlamına gelmektedir ve Kanunu açıkça ihlal eden M.Ç’nin görevde kalması doğru değildir.” dedi.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ M.Ç’Yİ İKTİDARINIZ KORUYACAK MI?

 

CHP’li Biçer, “AKP dışında herhangi bir siyasi partiyi destekleyen devlet memurları hakkında inceleme/soruşturma başlatılırken M.Ç’yi iktidarınız koruyacak mı? M.Ç’nin AKP lehinde propaganda yapmasına ilişkin şimdiye kadar kendisi hakkında başlatılmış bir soruşturması var mı? Devlet Memurları Kanunu’nda, devlet memurunun herhangi bir siyasi partiyle ilişiğinin olmaması gerektiği açıkça ifade edilmiştir. AKP lehinde söylemlerde bulunan devlet memurlarının davranışlarının görmezden gelinmesinin gerekçesi nedir? Ayrıca şunu da açıklamaları gerekir 2002 yılından şimdiye kadar AKP aleyhinde eylemde bulunan ya da paylaşım yapan kaç devlet memuru hakkında soruşturma başlatılmış? AKP lehinde söylemde bulunan kaç devlet memuru hakkında soruşturma başlatılmış? Devlete olan güven sıfır. İşine geldiği gibi davranan bir iktidar var.” dedi.

Yorumlar (0)